Košarka

VIDEO: Sjajni Ivica Zubac novim double-doubleom popravio učinak karijere!

Dario Dodić • petak, 27.01.2017.
VIDEO: Sjajni Ivica Zubac novim double-doubleom popravio učinak karijere!

Drugu utakmicu zaredom Ivica Zubac ubilježio je double-double učinak i to u gostima protiv Utah Jazza! Dragan Bender zbog ozljede nije nastupio, Russell Westbrook predvodio je Thunder do pobjede nad Dallasom...

Dok su još Los Angeles Lakersi mislili da se Ivica Zubac mora dobar dio sezone kaliti u razvojnoj NBA ligi Ivica je jasno rekao: "Radit ću što mi kažu, ali spreman sam za NBA". Zvučalo je umišljeno od mladića koji minute dobiva na kapaljku, a nekoliko tjedana kasnije Zubac je došao do trećeg double-double učinka svoje mlade NBA karijere, drugog uzastopnog!

Ne, nije bilo protiv slabe obrane, bilo je protiv jedne od najboljih obrana, Utah Jaza. Nije bilo u "smeće" vremenu, bilo je od početka do kraja susreta, a solidan broj poena i skokova ostvario je dok je s druge strane stajao Rudy Gobert, vodeći igrač lige po blokadama, defenzivnom rejtingu, drugi po ofenzivnim skokovima i treći po ukupnom broju skokova.

Bilo bi čudno da neka od Gobertovih blokada nije završila na mladom i neiskusnom Zupcu, ali ono što veseli jest činjenica da je drugu utakmicu zaredom ubilježio double-double, ovog puta uz puno bolji šut. Susret je završio s novim najboljim učinkom karijere, u 26 minuta na parketu ubilježio je čak 16 poena (4/4 za 1, 6/11 za 2), deset skokova i asistenciju.

Nadigrao je kompletnu početnu petorku Lakersa u kojoj je tek Nick Young bio dvoznamenkast s 13 poena. Lou Williams s klupe je predvodio Lakerse s 20 poena, dok je Jordan Clarkson ubacio 16, kao i Zubac.

U pobjedi 96:88 Jazz je predvodio Gordon Hayward s 24 poena. Rudy Gobert susret je završio s devet ubačaja, 13 skokova i čak šest blokada.

Na krilima raspoloženog Russella Westbrooka Oklahoma City Thunder na domaćem je parketu svladala Dallas Maverickse. Ovog se puta nije fokusirao na skokove i asistencije već na postizanje poena, od kojih je čak 17 postigao u završnih osam i pol minuta igre kada je Oklahoma lomila utakmicu.

Večer je okončao s 45 poena, osam skokova i samo tri asistencije, a mora se priznati da je posao Thunderu olakšala činjenica da je Dallas igrao bez četvorice od petorice najboljih strijelaca momčadi, Matthewsa, Nowitzkog, Baree i Williamsa.

Uz Westbrooka valja istaknuti Victora Oladipa sa 17 koševa te Stevena Adamsa s 15 poena. Mavse je predvodio Harrison Barnes s 31 ubačajem.

NBA, rezultati:
Oklahoma City - Dallas 109:98
Utah - L.A. Lakers 96:88
Denver - Phoenix 127:120 (Dragan Bender zbog ozljede nije nastupio, Nikola Jokić zbog ozljede kuka napustio je igru kod Nuggetsa; Jokić 29 koševa, 14 skokova, 8 asistencija/Bledsoe 28 koševa)
Minnesota - Indiana 103:109 (Towns 33 koša, 10 skokova/George 32 koša)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!