Košarka

VIDEO: Novi poraz Banićevog Uniksa, dobar otpor Astane protiv CSKA

Petar Jenjić • nedjelja, 29.01.2017.
VIDEO: Novi poraz Banićevog Uniksa, dobar otpor Astane protiv CSKA
Foto: EPA

Odigrane su četiri nove utakmice u regionalnoj VTB ligi. Košarkaši Jeniseja nadigrali su Banićev Uniks Kazan 75:66 i time im nanijeli peti uzastopni poraz u svim natjecanjima, Astana se jako dobro držala tri četvrtine protiv CSKA, ali je u završnici ipak posustala i upisala poraz 81:63, Zenit nije imao prevelikih problema protiv Tsmoki Minska (84:56), dok je Himki slavio na gostovanju kod Rige 90:104...

Kriza u momčadi Uniksa se i dalje nastavlja, danas su upisali novi poraz, ovoga puta na gostovanju kod Jeniseja 75:66 u novom susretu VTB lige. Treći je ovo uzastopni poraz ovog euroligaša i peti u svim natjecanjima. S druge strane Jeniseju je ovo prva pobjeda nakon četiri uzastopna poraza i sada je na omjeru 6-9, dok je Uniks pao na 10-4.

Iako su igrali bez jednog od ponajboljih igrača, Franka Elegara, domaćini su kontrolirali utakmicu gotovo od samog početka, Uniks je vodio tek 46 sekundi u čitavom susretu i to nakon poena Vadima Panina u četvrtoj minuti utakmice (4:5). Gosti su do kraja prve četvrtine ubacili tek četiri poena što je Jenisej iskoristio i zaključio je s deset poena prednosti (19:9) tricom Anthonyja Hillarda.

Domaćin je održavao prednost i tijekom druge četvrtine je došao do najveće prednosti na susretu (32:15) nakon ubačaja Suleimana Braimoha, dok su poluvrijeme završili s 11 koševa prednosti (37:26). U posljednjoj je minuti utakmice Uniks uspio doći do pet poena zaostatka (71:66), ali vremena za preokret nije bilo i domaćin je upisao pobjedu 75:66.

Do pobjede su ih predvodili Vladislav Truškin sa 17 poena (6/12 iz igre, slobodna bacanja 4/6) i Suleiman Braimoh s 13 koševa (4/11 iz igre, slobodna bacanja 3/4) i osam skokova.

Kod gostiju je Keith Langford ubacio 15 koševa (6/16 iz igre, slobodna bacanja 2/3). Marko Banić zaključio je susret s pet poena (2/5 za dva, slobodna bacanja 1/2) i dva skoka za 15 i pol minuta provedenih na parketu.

Košarkaši CSKA nastavljaju s jako dobrim igrama u regionalnoj ligi, danas su kod kuće nadigrali kazahstansku Astanu 81:63 čime su došli do 13. pobjede u 14 utakmica, ostavši tako na jednom porazu, od Lokomotiv Kubana prije gotovo dva mjeseca. Iako su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu, do nje su došli ipak dosta teže od očekivanog.

Na ulasku u današnju utakmicu Astana je imala omjer 6-7 i nalazila se na sedmom mjestu. Iako su bili u podređenom položaju, odigrali su jako dobre tri četvrtine i držali utakmicu u egalu. Posebno vrijedi izdvojiti dobru obranu zahvaljujući kojoj su primili tek 54 poena u pola sata i zaostajali samo osam koševa.

Unatoč tome, ruska je momčad bila nezaustavljiva u posljednjoj su četvrtini, proradili Nikita Kurbanov i Aaron Jackson na čijim je krilima CSKA napravio još veću razliku i mirno priveo utakmicu prema kraju. Nedostajalo je energije gostima u posljednjoj četvrtini, ali sve u svemu ipak mogu biti zadovoljni današnjim nastupom u kojwm su natjerali CSKA na ukupno 19 izgubljenih lopti.

Nando De Colo predvodio je CSKA s 18 poena (7/11 iz igre, slobodna bacanja 2/2), dok je Cory Higgins dodao deset koševa (4/6 za dva, slobodna bacanja 2/2).

Goste je predvodio Ousman Krubally s 12 koševa (5/9 za dva, slobodna bacanja 2/3).

VTB liga:
Jenisej - Uniks Kazan 75:66
CSKA - Astana 81:63
VEF Riga - Himki 90:104 (Janis Blums 27p / Marko Todorović 22p, 9sk)
Zenit St. Peterburg - Tsmoki Minsk 84:56 (Sergej Karašev 20p / Aliaksandr Kudraucau 16p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!