Košarka

VIDEO: Sjajni Zubac s novim učinkom karijere pomogao Lakersima u pobjedi protiv Nuggetsa

Branimir Korać • srijeda, 01.02.2017.
VIDEO: Sjajni Zubac s novim učinkom karijere pomogao Lakersima u pobjedi protiv Nuggetsa
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi svladali su Denver Nuggetse, a sjajnu utakmicu odigrao je Ivica Zubac koji pokazuje napredak iz dana u dan...

Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu utakmicu i stigao je do svog novog NBA rekorda po broju poena. U pobjedi protiv Nuggetsa 120:116 imao je važnu ulogu u završnici kada su Lakersi zaustavili nalet Nuggetsa i izborili pobjedu.

Zubac je za 21 minutu ubacio 17 poena (8/9 za dva) i tome dodao šest skokova, ponovno je imao bolji učinak od Timofeja Mozgova i sve glasnije priča se kako bi mogao zamijeniti Rusa u startnoj petorci.

Nedostajao je Lakersima Julius Randle kojeg je u petorci zamijenio Tarik Black, a Nuggetsi su igrali bez Nikole Jokića, ove sezone svog ponajboljeg igrača.

Uz Zupca istaknuli su se Nick Young s 23 poena (5/8 trica), D'Angelo Russell s 22 poena, deset asistencija i sedam skokova te Louis Williams s 21 poenom, sedam asistencija i pet skokova.

San Antonio Spursi bili su prejaki za Oklahoma City Thunder. Prelomili su dvoboj u posljednjoj četvrtini koju su dobili s 29:19, ali najveći posao u tom razdoblju napravili su zaustavljanjem Russella Westbrooka ostavivši ga bez ubačenog poena.

Iako je riječ o momčadima iz iste konferencije, bio je to tek prvi njihov međusobni dvoboj od prošle sezone kada je Thunder neočekivano izbacio Spurse iz doigravanja. Osim što su zaustavili Westbrooka, domaćini su imali i veću pomoć s klupe koja je nadigrala klupu Thundera.

"Nisam siguran kako pomoći našoj drugoj petorci, moramo nešto smisliti. Dat ću sve od sebe da im budem od pomoći", rekao je nakon susreta Westbrook nakon što je klupa Thundera još jednom nadigrana od strane protivnika.

Kod Spursa glavninu posla odradili su Kawhi Leonard s 36 poena i osam skokova te LaMarcus Aldridge s 25 poena i šest skokova. Kod Thundera Westbrook je upisao 27 poena, 14 asistencija i šest skokova, Steven Adams 16 poena i 12 skokova, a Domantas Sabonis 13 poena i deset skokova.

Houston Rocketsi vratili su se kući nakon što su u zadnje vrijeme većinom igrali u gostima. Povratak kući obilježila je glatka pobjeda protiv Sacramento Kingsa koji su svladani s plus 22.

Bila je dovoljna jedna kvalitetna četvrtina od strane domaćina, u drugoj su nadigrali Kingse s 25:11 i stvorili dovoljnu prednost da u nastavku mogu mirno igrati.

"Već smo u prošlom susretu s Philadelphijom pred kraj ostali bez snage, a sada smo imali od početka teške noge i mučili se. Nismo niti dobro šutirali i imali smo problema", kaže Dave Joerger, trener Kingsa.

James Harden nije briljirao i stao je na samo deset poena, ali zato su odlični bili Ryan Anderson s 25 poena (6/12 trica) i 11 skokova, Eric Gordon sa 17 poena i pet skokova te Clint Capela s 12 poena i 11 skokova. Kod Kingsa DeMarcus Cousins upisao je 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Kostas Koufos 12 poena.

New York Knicksi bez Kristapsa Porzingisa upisali su poraz od Washington Wizardsa 117:101. I dok sve zanima kako će se rasplesti situacija oko Carmela Anthonyja i hoće li pristati na razmjenu, on igra najbolju košarku ove sezone.

U ovom susretu u prvom poluvremenu Knicksi su bili posve ravnopravni, međutim nastavak susreta pripao je domaćinu koji se uspio odvojiti i zatim mirno dovršiti posao.

"Ključ svega je izaći na teren i igrati košarku za kakvu znamo da možemo igrati. Moramo se postaviti tako svaku večer i svaku večer dati sve od sebe da bi na kraju bili zadovoljni", kaže Kevin Oubre.

Bradley Beal predvodio je Wizardse s 28 poena, Markieff Morris ubacio je 24 uz deset skokova, a po 15 su dodali Marcin Gortat (deset skokova) i John Wall (13 asistencija). Kod Knicksa Anthony je ubacio 26 poena uz pet skokova, Brandon Jennings 21 poen uz pet skokova, Willy Hernangomez 15 poena uz 14 skokova, a Kyle O'Quinn 13 poena uz deset skokova.

Još na poluvremenu Raptorsi su bili u priličnim problemima u dvoboju s Pelicansima, igrali su bez DeMara DeRozana, zaostajali 12 poena, ali uspjeli su se vratiti u utakmicu i odnijeti pobjedu.

Najveće zasluge za to nosi Kyle Lowry koji je četiri sekunde prije kraja produžetka ubacio koš za konačnih 108:106 i odveo Raptorse do pobjede.

"Na poluvremenu je u svlačionici bilo kao na sprovodu. Zaostajali smo i nismo imali rješenje, ali u drugom poluvremenu DeMarre Carroll donio nam je energiju i jako je zaslužan za ovu pobjedu", hvalio je suigrača Lowry.

Lowry je završio susret s 33 poena (6/14 trica) i deset asistencija dok je Jonas Valančiunas dodao 20 poena i 12 skokova. Kod gostiju Jrue Holiday ubacio je 30 poena, a Anthony Davis dodao je 18 poena (4/18 šut) i 17 asistencija.

NBA:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 108:94 (Kawhi Leonard 36p, 8sk / Russell Westbrook 27p, 6sk, 14as)
Houston Rockets - Sacramento Kings 105:83 (Ryan Anderson 25p, 11sk / DeMarcus Cousins 16p, 7sk, 5as)
Washington Wizards - New York Knicks 117:101 (Bradley Beal 28p / Carmelo Anthony 26p, 5sk)
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 108:106 produžetak (Kyle Lowry 33p, 10as / Jrue Holiday 30p)
Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 115:98 (Damian Lillard 27p / Kemba Walker 22p, 5as)
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 120:116 (Nick Young 23p / Wilson Chandler 26p, 9sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.02.2017. u 18:02
    ma sjajan je „mali" neviđene meke ruke, ne moraš kao petica sve sa silom.
    narada108