Tenis

Franko Škugor nakon četiri sata borbe donio prvi bod Hrvatskoj!

Branimir Korać • petak, 03.02.2017.
Franko Škugor nakon četiri sata borbe donio prvi bod Hrvatskoj!
Foto: FaH

Sjajno otvaranje Davis Cup dvoboja između Hrvatske i Španjolske! Franku Škugor nakon četiri sata borbe u pet setova svladao je Pabla Carrena Bustu i izuzetno oslabljenoj Hrvatskoj donio prvi bod!

Franko Škugor stigao je do pobjede dosadašnjeg dijela karijere, u Osijeku je u prvom meču Davis Cup dvoboja između Hrvatske i Španjolske svladao 26. igrača svijeta Pabla Carrena Bustu.

Nakon što su redom otkazivali Dodig, Čilić, Ćorić, Karlović, Mate Pavić, a Španjolska najavljivala dolazak i Rafaela Nadala, tko je Hrvatskoj davao šanse pa i za jednu pobjedu? S Nadalom i Bautistom Agutom u singlu Španjolska je izgledala nedodirljivo, pa i nakon otkaza Nadala Španjolci su bili apsolutni favoriti što još uvijek jesu.

Međutim Škugor je učinio meč zanimljivijim, stigao je do velike pobjede protiv Pabla Carrena Buste i to u pet setova uz tri spašene meč lopte u petom setu.

Carreno Busta je zemljaš koji ne obožava ovu podlogu, ali ne snalazi se loše što najbolje zna Borna Ćorić koji je s njim igrao prije dvije godine na "hardu" u Aucklandu i upisao gladak poraz.

Ovdje je Škugor malo sporije ušao u meč, izgubio je prvi set sa 6:3 nakon što je izgubio servis sredinom seta u gemu nakon što je propustio 0:40 i ukupno pet break lopti.

No u drugom setu Škugor je dobro servirao, nije dao baš nikakve šanse Carrenu Busti te je kod 3:2 došao do breaka i počeo okretati meč na svoju stranu.

Kada je odmah na početku trećeg seta došao do novog breaka, ideja o pobjedi u ovom meču postajala je realnija, Carreno Busta nakratko se vratio, ali odmah još jednom izgubio servis i Škugor je uzeo set sa 6:4.

U četvrtom setu Carreno Busta uspio se izvući u ranoj fazi i spasiti break loptu da bi kasnije došao do breaka za peti set.

Franko je ušao u probleme, Španjolac je i u petom setu nastavio s dobrom igrom te pobjegao na 3:0, ali na servisu za meč je pokleknuo. Škugor je tu došao do break lopte i smanjio na 5:4, zatim u maratonskom gemu spasio tri meč lopte da bi set otišao u 13. igru.

Tu je Škugor od početka imao laganu prednost, a do prvih meč lopti došao je kod 6:4, no Carreno Busta se izvukao, ali nakratko jer je Franko izborio i treću meč loptu za 7:6. Tijekom poena za meč Carreno Busta je stao tražeći ponavljanje poena jer je navodno uzviknuto da je loptica bila vani, uslijedilo je prepucavanje s glavnim sucem da bi nakon toga Škugor ponovio servis i upisao pobjedu 8:6.

Velika pobjeda za Škugora unatoč problemima s leđima i virozom, ovo mu je najbolji meč u dosadašnjem dijelu karijere i sigurno mu puno znači za samopouzdanje.

Davis Cup

Hrvatska - Španjolska 1:0

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu03.02.2017. u 20:40
    Svaka cast! Super mec!
    vjesu
  • Obrisan korisnik03.02.2017. u 20:23
    Bravo Franko. Jedino mi nije jasno kako je stalno oko 200. mjest, gledao sam ga par puta i izgledao mi je bolje od dosta ovih iz top 100. Valjda su to to ozljede koje je Kovačević spominjao.
    Obrisan korisnik
  • vlacng03.02.2017. u 20:11
    Čestitam malo tko je ovo mogao očekivati.
    vlacng