Tenis

Tri nositeljice ispale u St. Peterburgu, Halep predala

Mihaela Bradovski • petak, 03.02.2017.
Tri nositeljice ispale u St. Peterburgu, Halep predala
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na turnirima koji se igraju u Rusiji i na Tajvanu, u St. Peterburgu u igri je ostala još samo druga nositeljica, a u Taipeiju samo prva....

Prva nositeljica WTA turnira u St. Peterburgu, Simona Halep, bez borbe predala je meč četvrtfinala protiv ruske igračice s pozivnicom Natalije Vihljanceve. Halep je u drugom kolu svladala Anu Konjuh, međutim nakon toga odlučila se povući iz turnira zbog problema s koljenom koje je osjetila i na Australian Openu. "Razočarana sam što sam morala odustati, ali koljeno nije dobro. Nakon posljednjeg meča osjetila sam bolove i mislim da bi bilo preriskantno nastaviti igrati", istaknula je Halep.

Druga nositeljica Dominika Cibulkova bez problema svladala je Elenu Vesninu i prošla u polufinale. Slovakinja je dominirala susretom i na kraju zasluženo stigla do pobjede.

Braniteljica naslova Roberta Vinci glatko je poražena od Kristine Mladenović. Francuskinja je u drugom kolu pregazila Venus Williams, a puno bolje nije se provela niti Vinci koja je uhvatila tek gem više od starije sestre Williams.

Iz turnira je ispala i treća nositeljica Svetlana Kuznjecova koja je nakon više od dva i pol sata igre poražena od Julije Putinceve. Težak meč, Kuznjecova je imala sve u svojim rukama, vodila s 5:3 u trećem setu, ali tu stala i upisala poraz.

Na turniru u Taipeiju šesta nositeljica Misaki Doi poražena je u dva seta od Lucie Šafarove. Čehinja je imala meč pod kontrolom i nije dopustila protivnici da okrene dvoboj na svoju stranu.

Samantha Stosur kilometrima je od prave forme i bez obzira na status druge nositeljice, nije bila favorit uoči ovog dvoboja. Shuai Peng na kraju je ipak očekivano slavila.

Prva nositeljica Elina Svitolina teškom mukom došla je do pobjede protiv Ons Jabeur. Tunižanka je u trećem setu vodila s 5:3, imala je na protivničkom servisu čak četiri meč lopte, ali Svitolina se izvukla i nakon toga okrenula meč.

WTA St. Peterburg, četvrtfinale:
Natalia Vihljanceva (Rusija, WC) - Simona Halep (Rumunjska, 1) predaja Halep
Dominika Cibulkova (Slovačka, 2) - Elena Vesnina (Rusija, 5) 6:3, 6:3
Kristina Mladenović (Francuska) - Roberta Vinci (Italija, 6) 6:1, 6:4
Julia Putinceva (Kazahstan) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 3) 6:3, 6:7(4), 7:5

WTA Taipei, četvrtfinale:
Lucie Šafarova (Češka) - Misaki Doi (Japan, 6) 6:4, 7:6(1)
Shuai Peng (Kina) - Samantha Stosur (Australija, 2) 6:4, 6:4
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Ons Jabeur (Tunis) 6:1, 3:6, 7:6(4)
Mandy Minella (Luksemburg) - Lin Zhu (Kina) 1:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!