Košarka

VIDEO: Večer za zaborav hrvatskih košarkaša, triple-double Nikole Jokića i Russella Westbrooka

Dario Dodić • subota, 04.02.2017.
VIDEO: Večer za zaborav hrvatskih košarkaša, triple-double Nikole Jokića i Russella Westbrooka
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši u NBA ligi sinoć se nisu naigrali, od petorice koji su potencijalno mogli nastupiti za svoje klubove tek je Ivica Zubac dobio četiri minute. Bojan Bogdanović, Mario Hezonja i Damjan Rudež utakmice su gledali s klupe, zbog ozljede ponovno nije nastupio Dragan Bender...

Orlando Magic došao je do tek druge pobjede u posljednjih sedam utakmica, a zanimljivo je da su obje pobjede upisali protiv Toronto Raptorsa. Nakon pobjede u gostima u nedjelju Magic je sinoć sa 102:94 svladao Raptorse na domaćem parketu.

Ključno je napomenuti kako Raptorsi nisu mogli računati na svojeg najboljeg igrača, DeMara DeRozana, koji je zbog ozljede gležnja propustio šest od sedam posljednjih utakmica Raptorsa.

Susret se lomio u trećoj četvrtini koju je Orlando dobio 21:12. Ključan igrač Orlanda u toj dionici bio je Nikola Vučević, ubacio je 14 uzastopnih poena u dijelu igre u kojem je Magic došao sa zaostatka od dva poena na prednost od devet poena razlike koju do kraja nije izgubio.

Vučević je susret završio s 18 poena, sjajan je bio Serge Ibaka s 20 poena i 12 skokova. Isto toliko poena ubacio je i Evan Fournier, uz deset skokova. C.J. Watson s klupe je pridodao 18 koševa, dok je trener Magica Vogel Marija Hezonju i Damjana Rudeža prikovao za klupu.

Jonas Valanciunas predvodio je Raptorse s 18 koševa i 11 skokova. Isto toliko koševa pridodali su i Kyle Lowry i Norman Powell.

Ni Bojan Bogdanović nije dobio priliku u dresu Brooklyn Netsa koji su na domaćem parketu poraženi od Indiana Pacersa 106:97. U osmoj uzastopnoj domaćoj utakmici koju su završili porazom Brooklyn Netsi nisu računali na jednog od svojih najboljih igrača, trener Atkinson odlučio je odmoriti Bojana.

Pacerse su do pobjede vodili Paul George (24 koša, 11 skokova) i Jeff Teague (24 koša, sedam skokova). Najbolji u redovima Netsa bio je Brook Lopez s 23 poena, 18 koševa s klupe pridodao je Sean Kilpatrick.

Boston Celticsi došli su do šeste uzastopne pobjede, kod kuće su sa 113:107 svladali Los Angeles Lakerse. Ponovno je Boston do pobjede predvodio All-Star Isaiah Thomas ubacivši 38 poena, od čega čak 17 u posljednjoj četvrtini. Ovo je ujedno bila 34. uzastopna utakmica u kojoj je Thomas ubacio minimalno 20 poena, još mu šest takvih podviga treba kako bi se izjednačio s Bostonovim rekorderom Johnom Havlicekom.

Uz Thomasa valja istaknuti 18 koševa Jaea Crowdera. Najbolji u redovima Lakersa bio je Lou Williams s 21 poenom, D'Angelo Russell pridodao je 20 koševa, na 18 se koševa i 11 skokova zaustavio Larry Nance Jr..

Ivica Zubac sinoć se nije naigrao u porazu Lakersa, dobio je tek četiri minute, za to je vrijeme ubacio jedno slobodno bacanje i prikupio dva skoka.

Ništa bolja situacija nije niti kod Dragana Bendera, koji je propustio sinoćnji dvoboj sa Sacramento Kingsima. Slavili su Phoenix Sunsi u gostima 105:103, ali bez Bendera koji još uvijek nije zaliječio ozljedu gležnja.

Do pobjede su Sunsi došli na krilima sjajnog Devina Bookera, koji je utakmicu završio s 33 poena i šutom za pobjedu sa zvukom sirene, pobjedu kojom su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza.

T.J. Warren pridodao je 21 koš, poen manje ubilježio je Eric Bledsoe. Najbolji kod Kingsa bio je DeMarcus Cousins s triple-double učinkom. Večer je okončao s 22 poena, 12 skokova i isto toliko asistencija. 19 poena upisao je Collison, koš manje McLemore i Lawson.

Napeto je bilo u Houstonu gdje se pobjednik ogleda Rocketsa i Chicago Bullsa tražio u produžetku. Domaćini su zahvaljujući iznimno raspoloženom Jamesu Hardenu slavili nakon produžetka 121:117.

Rocketsima je pomogla i činjenica što zbog ozljede pete Bullsi nisu mogli računati na Jimmyja Butlera: "Sve se mijenja kad nema Jimmyja. Sve je izgrađeno oko njega. Uvijek čuva najboljeg protivničkog igrača, često mu se okrećemo u napadu, puno toga se mijenja bez njega, ali nismo zbog toga izgubili. Imali smo priliku doći do pobjede, jednostavno je nismo izvukli", rekao je Dwyane Wade nakon susreta.

Harden je u pobjedu Rocketsa ugradio 42 poena, 12 skokova i devet asistencija uz šut iz igre 13/33. 21 poen dodao je Eric Gordon. Kod Bullsa valja istaknuti 23 poena i devet skokova Michaela Carter-Williamsa, Taj Gibson ubacio je 20 koševa, Wade koš manje uz devet skokova.

Oklahoma City Thunder u posljednjoj je četvrtini slomio otpor Memphis Grizzliesa i došao do pobjede 114:102. Vodeći strijelac NBA lige, Russell Westbrook, u posljednjoj je četvrtini ubacio čak 19 od svojih 38 koševa, ubacio je posljednjih 15 koševa Oklahome i to u posljednjih dvije i pol minute.

Westbrook je još jednu utakmicu završio triple-double učinkom, uz 38 poena ubilježio je i 13 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov 25. triple-double sezone i 62. u karijeri.

Steven Adams u pobjedu Thundera ugradio je 16 koševa i 13 skokova, jednako toliko poena upisao je i Joffrey Lauvergne. Marc Gasol još je jednom predvodio Memphis, večer je okončao s 31 poenom. Mike Conley dodao je 18 ubačaja.

Nikola Jokić vratio se u redove Denver Nuggetsa nakon ozljede i po prvi put u karijeri ubilježio triple-double. Nuggetsi su sa 121:117 svladali Milwaukee Buckse uz 20 koševa, 13 skokova i 11 asistencija srpskog košarkaša.

Wilson Chandler ubacio je 23 poena za Nuggetse, Kenneth Faried dodao je 18 koševa. Najbolji u redovima Bucksa bio je Jabari Parker s 27 poena i 11 skokova, Giannis Antetokounmpo večer je završio s 23 koša.

NBA, rezultati:
Orlando - Toronto 102:94
Brooklyn - Indiana 97:106
Detroit - Minnesota 116:108 (Morris 36 koševa/Towns 24 koša, 11 skokova)
Houston - Chicago 121:117p
Oklahoma City - Memphis 114:102
Boston - L.A. Lakers 113:107
Denver - Milwaukee 121:117
Sacramento - Phoenix 103:105
Portland - Dallas 104:108 (McCollum 28 koševa/Ferrell 32 koša)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.02.2017. u 11:12
    Jokic se igra na terenu sa svojih 21 i uziva. I mislim da je to kljuc uz njegov talenat...
    Obrisan korisnik