Košarka

VIDEO: Kontroverzna odluka presudila dvoboj Bullsa i Celticsa, Wizardsi nastavili niz

Dario Dodić • petak, 17.02.2017.
VIDEO: Kontroverzna odluka presudila dvoboj Bullsa i Celticsa, Wizardsi nastavili niz
Foto: EPA

Sinoć su odigrane dvije posljednje NBA utakmice pred All-Star pauzu, u kontroverznoj završnici Chicago Bullsi su svladali Boston Celticse, dok Indiana Pacersi nisu imali šanse protiv raspoloženih Washington Wizardsa...

Posljednja NBA utakmica prije All-Star pauze završilla je s ponešto kontroverzi. U napetoj završnici Chicago Bullsi svladali su Boston Celticse 104:103, no gostujući su igrači imali puno prigovora na suca, koji je 0,9 sekundi prije kraja dodijelio Bullsima dva slobodna bacanja.

Naime, za posljednji šut u susretu, pri vodstvu Celticsa 103:102, Bullsi su se odlučili za Jimmyja Butlera, kojeg je prilikom šuta Marcus Smart okrznuo po laktu, bilo je to dovoljno sucima za dosuđivanje prekršaja, Celticsima za šok i nevjericu. Butler pogađa oba slobodna bacanja za pobjedu Bullsa.

"Dotaknuo mi je lakat. Ljudi će reći 'Ah, nije ga faulirao', ali je. Na kraju dana suci su donijeli ispravnu odluku", rekao je Butler nakon utakmice. "Grozno je kad te takvo nešto košta utakmice koju si trebao pobijediti. Bila je to loša odluka", rekao je Isaiah Thomas.

Thomas je još jednom predvodio Celticse, u 41. uzastopnoj utakmici postigao je barem 20 poena pa je tako prestigao dosadašnjeg rekordera Bostona, Johna Havliceka, i postavio novi rekord, a kako trenutno igra teško je vjerovati da će uskoro stati. Susret je završio s 29 poena i sedam asistencija. Kelly Olynyk dodao je 17 koševa s klupe.

Najbolji kod Bullsa bio je Butler, koji je kao i Thomas ubacio 29 poena uz sedam asistencija. Bobby Portis u pobjedu domaćina ugradio je 19 koševa, Robin Lopez zaustavio se na 15 ubačaja.

U Indianapolisu su Washington Wizardsi sa 111:98 svladali Indiana Pacerse i došli do četvrte uzastopne pobjede. Wizardsi su trenutno na skoru 34-21 i ne planiraju stati: "Nikada u karijeri nisam bio ni blizu ovolikom broju pobjeda u sezoni. Čak i nakon lošeg ulaska u sezonu dobili smo priliku, odigrali dosta domaćih utakmica i iskoristili ih. Mi smo momčad koja igra s puno samopouzdanja, igramo dobro na obje strane parketa", rekao je nakon pobjede John Wall.

Wizardsi su dominirali od prvog posjeda, do kraja susreta izjednačili su klupski tricaški rekord, ubacili su čak 15 trica, iako su u četvrtoj četvrtini smanjili zaostatak na samo sedam koševa, Pacersi nisu imali šanse.

Otto Porter Jr. ubacio je šest trica, sjajnu večer završio je s 25 poena i osam skokova. Markieff Morris dodao je 21 poen, a John Wall 20 poena i 12 asistencija. Sjajan učinak prve petorke Wizardsa zaokružili su Bradley Beal s 19 i Marcin Gortat s 12 koševa.

Kod Pacersa valja tek istaknuti dvojac Myles Turner - Paul George. Obojica su postigla po 17 koševa, Turner je dodao devet skokova, George sedam.

NBA, rezultati:
Indiana - Wahsington 98:111
Chicago - Boston 104:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!