Nogomet

VIDEO: Jelavić izborio isključenje i kazneni udarac te zabio za bod na startu sezone

Branimir Korać • petak, 03.03.2017.
VIDEO: Jelavić izborio isključenje i kazneni udarac te zabio za bod na startu sezone
Foto: EPA

S dosta zanimanja čekao se početak sezone u Kini gdje je poveći broj velikih nogometnih imena završilo ove zime, a čast da otvore novu sezonu dobili su Guizhou Zhicheng našeg Nikice Jelavića i Liaoning...

Nakon što nije realizirao transfer u Rijeku, Nikica Jelavić završio je u novom prvoligašu Guizhou Zhichengu s kojim je otvorio novu sezonu u kineskom nogometu i odmah se upisao među strijelce.

Jelavić je postigao pogodak, izborio kazneni udarac i isključenje, ali se i istaknuo velikim promašajem kada je već na vratima Liaoninga stajao veznjak, a ne vratar.

Već u 14. minuti gosti su stigli do vodstva zahvaljujući pogotku Zambijca Jamesa Chamange iz kaznenog udarca.

U drugom poluvremenu nije trebalo dugo čekati na povratak domaćina. U 54. minuti Lukimya je s leđa gurnuo Jelavića i dosuđen je kazneni udarac kojeg bivši hrvatski reprezentativac pretvara u pogodak.

p>Jelavić je izborio i isključenje gostujućeg vratara Xiatona Shija u 65. minuti, a kako je Liaoning obavio sve izmjene, na vrata je morao stati veznjak Wang Hao.

Upravo protiv njega Jelavić je propustio meč loptu, sam je krenuo prema golu, ali završnica je bila očajna i hrvatski napadač puknuo je loptu visoko preko gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!