Košarka

Bogdan Bogdanović slomio otpor Galatasaraya i donio pobjedu Fenerbahčeu

Petar Jenjić • nedjelja, 12.03.2017.
Bogdan Bogdanović slomio otpor Galatasaraya i donio pobjedu Fenerbahčeu
Foto: EPA

U susretu 24. kola turske košarkaške lige košarkaši Fenerbahčea slavili su na gostovanju kod Galatasaraya rezultatom 79:75 i upisali svoju 12. uzastopnu pobjedu u ovom natjecanju...

Do 12. uzastopne pobjede u turskom prvenstvu došli su košarkaši Fenerbahčea i zadržali prvu poziciju na ukupnoj ljestvici. Danas su u najzanimljivijem dvoboju kola bili bolji u gostima kod Galatasaraya rezultatom 79:75.

Domaćin je igrao puno bolje prvo poluvrijeme, vodio gotovo cijelo vrijeme, ali je počeo posustajati kako je utakmica odmicala. Bilo je teško očekivati da će izdržati sa skraćenim rosterom od osam igrača što se u konačnici i dogodilo. Susret je tricom prelomio Bogdan Bogdanović 18 sekundi prije kraja.

Gosti otvaraju utakmicu nešto bolje i preko Bogdana Bogdanovića vode sa 6:2. Domaćin vrlo brzo uzvraća i poenima Vladimira Micova u petoj minuti dolazi do prve prednosti na utakmici (9:8). Imao je Galatasaray i šest poena prednosti, a prvu je četvrtinu dobio s četiri razlike (19:15).

Nastavili su domaćini i u drugoj četvrtini s vrlo dobrom igrom i Željko Obradović je s pravom imao razloga za zabrinutost. Košem Tibora Pleissa, koji je u prvom poluvremenu ubacio 11 poena uz osam skokova, došli su do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (38:28). Ubačajem Erricka McColluma domaćin je prvo poluvrijeme zaključio s 13 poena viška (41:28), ujedno i najvećom razlikom u tom trenutku.

Moglo očekivati da će gosti pojačati, ali to se i dogodilo tek u samoj završnici treće četvrtine, kada je Jan Vesely ubacio za minus šest (54:48), razlikom kojom su ušli i u posljednjih deset minuta (56:50).

Do prvog su vodstva nakon prve četvrtine došli gosti u 32. minuti polaganjem Bogdanovića (57:56). Do same je završnice susret bio vrlo izjednačen, Vesely je u 38. minuti donio gostima četiri poena prednosti (71:67), imao je Fenerbahče i nekoliko prilika za rješenje utakmice. Jednu od njih je iskoristio Bogdanović koji je ubacio tricu 18 sekundi prije kraja za šest koševa viška (76:70).

Do pobjede su ih s po 16 poena predvodili Bobby Dixon (6/12 iz igre, slobodna bacanja 2/2), uz pet skokova i sedam asistencija i Bogdan Bogdanović (6/14 iz igre, slobodna bacanja 2/2) i šest skokova.

Najbolji je kod Galatasaraya bio Vladimir Micov s 15 koševa (3/8 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 3/5), pet skokova i šest asistencija.

Super ligi, 21. kolo:
Galatasaray - Fenerbahče 75:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!