Zimski sportovi

Ilka Štuhec uvjerljivom pobjedom u Aspenu do ukupne pobjede u spustu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.03.2017.
Ilka Štuhec uvjerljivom pobjedom u Aspenu do ukupne pobjede u spustu
Foto: EPA

Slovenka Ilka Štuhec odnijela je pobjedu u spustu u Aspenu i ukupnu pobjedu u ovoj disciplini u Svjetskom kupu. Štuhec je slavila sa 66 stotinki prednosti nad Lindsay Vonn...

Ilka Štuhec u najboljoj sezoni u karijeri stigla je do prvih pobjeda u Svjetskom kupu, a nakon senzacionalnog početka sezone, nije posustala i osvojila je i Mali kristalni globus u spustu.

Uoči dolaska u Aspen, Slovenka je na samo jedan način mogla izgubiti ukupnu pobjedu u spustu, morala je završiti utrku lošije od 15. mjesta i ostati bez bodova, a Talijanka Sofia Goggia u tom slučaju pobjedom i s tri boda više preskočila bi je i odnijela ukupnu pobjedu.

To se nije dogodilo i bilo je vrlo brzo jasno da će Štuhec slaviti. Nakon što je s brojem jedan ostvarila najbrže vrijeme, Goggia je sa startnim brojem tri ostala iza nje i moglo je započeti slavlje.

Do kraja utrke nitko joj se nije približio, drugoplasirana Lindsay Vonn zaostala je na kraju više od pola sekunde, a treća je bila Goggia.

Štuhec nikada dosad nije bila niti blizu ovakvih rezultata i njezini sjajni nastupi najugodnije su iznenađenje u Svjetskom kupu ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!