Tenis

VIDEO: Wawrinka i Carreno Busta u drami do prolaza u polufinale Indian Wellsa

Branimir Korać • petak, 17.03.2017.
VIDEO: Wawrinka i Carreno Busta u drami do prolaza u polufinale Indian Wellsa
Foto: EPA

Četvrtfinalni dvoboji u muškoj konkurenciji u Indian Wellsu donijeli su dosta uzbuđenja, a boljom igrom u tie-breaku trećeg seta dalje idu Stan Wawrinka i Pablo Carreno Busta...

Pablo Carreno Busta spasio je dvije meč lopte protiv Pabla Cuevasa i izborio je prolaz u polufinale turnira u Indian Wellsu. Španjolac je stigao do najvećeg uspjeha u karijeri i to teško izborenom pobjedom protiv iskusnog protivnika koji je imao dvije velike prilike za završavanje posla u trećem setu, ali je na kraju poražen u tie-breaku.

"Osjećaj je sjajan, ovo je prvi put da sam uspio dohvatiti prolaz u polufinale na Masters 1000 turnirima. Ovo je jedan od najboljih i najtežih turnira u godini stoga je ovaj uspjeh još veći", smatra Carreno Busta.

Na prvoj meč lopti Cuevas se požrtvovno bacio, čak se i lakše ozlijedio ogulivši kožu na koljenu i prstima, ali nije na kraju iznenadio Španjolac.

Ništa manje drame nije bilo u dvoboju između Stana Wawrinke i Dominica Thiema. Švicarac je također slavio u tie-breaku trećeg seta gdje je bio bolji od Thiema sa 7:2. Prije toga Austrijanac je spasio jednu meč loptu, ali nije se izvukao u 13. igri.

Dva i pol sata trajala je bitka na središnjem terenu, a Wawrinka je na kraju došao do 450. pobjede u karijeri. Ovo mu je prvi ulazak u polufinale turnira u Indian Wellsu, a nada se i ulasku u finale gdje bi se borio tek za drugu titulu na Masters 1000 turnirima. Prvu je osvojio još 2014. godine u Monte Carlu.

"Djelomično iskustvo, djelomično samopouzdanje i djelomično plan igre i želja pomogli su mi da dođem do ove pobjede. Ne treba previše razmišljati što će se dogoditi ako promašim, ključ je vjerovati u svoju igru i tako je i bilo.Mogao sam i izgubiti, međutim borio sam se i vjerovao. Jednostavno znam da kada igram svoj najbolji tenis da mogu pobijediti svakoga", kaže Wawrinka.

Protiv Carrena Buste Wawrinka još nije izgubio meč, vodi s 2-0 u međusobnom omjeru i u ovaj dvoboj ulazi kao favorit.

Indian Wells četvrtfinale:
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 21) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 27) 6:1, 3:6, 7:6(4)
Stan Wawrinka (Švicarska, 3) - Dominic Thiem (Austrija, 8) 6:4, 4:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!