Košarka

Hapoel osigurao majstoricu pobjedom protiv Valencije

Petar Jenjić • petak, 17.03.2017.
Hapoel osigurao majstoricu pobjedom protiv Valencije

Košarkaši Hapoela izjednačili su rezultat u polufinalu Eurokupa na 1:1 protiv Valencije. Na domaćem su parketu slavili rezultatom 79:66 i time osigurali odlučujuću treću utakmicu koja se igra u sljedeću srijedu...

Druga utakmica polufinala Eurokupa donijela je zanimljiv sraz između izraelskog Hapoela i Valencije u kojem je do pobjede i poravnanja rezultata u seriji došla momčad iz Jeruzalema. Slavila je rezultatom 79:66, prije svega zahvaljujući odlično odigranoj posljednjoj četvrtini u kojoj su primili tek devet poena.

Domaćini su jako dobro otvorili susret, predvođeni Travisom Petersonom i Amareom Stoudemireom poveli s 9:0. Gosti su tek u četvrtoj minuti preko Fernanda San Emeterija postigli prve poene kada je bilo 11:2. Valencia se malo ipak budi i do kraja prve četvrtine zaostaje prihvatljivih deset razlike (24:14) što se činilo kao vrlo dobar rezultat ako uzmemo u obzir stanje na terenu.

Španjolska momčad polako počinje otapati zaostatak, ubačajem Oriole dolaze do samo četiri poena minusa (30:26). Ipak, domaćin je uspio sačuvati istu razliku do poluvremena koje je zaključio s 41:37.

Početkom nastavka upravo je Oriola donio izjednačenje Valenciji. Ubrzo je španjolska momčad došla i do vodstva, ubačajima Rafe Martineza povela je s 57:53. Međutim, domaćin je odigrao sjajnu posljednju četvrtinu, raspoložen je bio Kinsey koji je vratio svojoj momčadi šest poena prednosti četiri minute prije kraja, Jerrels je minutu kasnije donio svojoj momčadi dvoznamenkastu prednost i tu je utakmici bio kraj. Valencija je u posljednjoj četvrtini ubacila tek devet koševa.

Hapoel je do pobjede predvodio Tarence Kinsey s 18 poena (5/7 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dok je Curtis Jerrels dodao 17 koševa (2/5 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i pet asistencija.

Najbolji je kod gostiju bio Rafa Martinez s 22 poena (4/5 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i pet skokova.

Odlučujuća treća utakmica se igra sljedeću srijedu u Valenciji. Večeras još igraju Unicaja i Lokomotiv Kuban, u prvom je susretu slavila španjolska momčad.

Eurokup, polufinale:
Hapoel Jeruzalem - Valencia 79:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!