Košarka

Mršić: “Uz pomoć publike i pune dvorane možemo ostvariti naš cilj, a to je pobjeda”

Nikola Raič • petak, 17.03.2017.
Mršić: “Uz pomoć publike i pune dvorane možemo ostvariti naš cilj, a to je pobjeda”
Foto: FaH

Trener Cedevite, Veljko Mršić najavio je polufinale ABA lige koje njegova momčad igra protiv Partizana. Mršić, Ryan Boatright i Džanan Musa najavili su susret i istaknuli kako nestrpljivo očekuju doigravanje, utakmice pred punom dvoranom te kako se nadaju pobjedi u prvom susretu.

Veljko Mršić pozitivno je ocijenio dosadašnju sezonu, ali i dodao kako sada počinju prave utakmice: “Cijelu sezonu se pripremamo za ovaj dio sezone. Puno toga smo prošli da bi došli do ovoga. Bilo je stvarno teških trenutaka, no zadovoljan sam kako su dečki odradili dosadašnji dio sezone. Međutim, to je sada prošlost. Dolazi playoff s Partizanom i nadam se da uz pomoć publike i pune dvorane možemo ostvariti naš cilj, a to je ostvariti prvu pobjedu.”

Trener Cedevite dodao je i kako dosadašnje dvije pobjede protiv Partizana ne jamče ništa: “Sigurno da su jedan pokazatelj, no ovo je nešto sasvim novo. Prošle sezone smo imali 2-0 protiv Zvezde pa su nas oni dobili u polufinalu. To nam je jedan pokazatelj. Te utakmice nam daju smjernice da one stvari koje su bile dobre pokušamo ponoviti, a druge stvari popraviti i to je to. Spremamo se da u subotu odigramo jednu dobru utakmicu i ostvarimo prvu pobjedu.”

Razigravač Cedevite Boatright jedva čeka doigravanje: “Ovo je uzbudljivo. Četiri godine proveo sam na sveučilištu i u ovo vrijeme je uvijek bilo najzabavnije doba godine. Počinje March Madness u sveučilišnoj košarci, a i mnogim drugim državama počinje playoff. Veselim se tome. Regularnu sezonu završili smo kao drugi, no mislim da smo u posljednjim odigranim utakmicama dodatno napredovali.”

Amerikanac je poprilično samokritičan kada je riječ o njegovim igrama i odabiru u drugu petorku ABA lige: “"Iskreno, iz moje perspektive, nisam igrao tako dobro i mogu igrati puno bolje. Imao sam OK sezonu. Suigrači su mi ove sezone dosta pomogli. Imamo odličnu momčad, tako da sam pokušavao sve držati uključenima, držati momčad na okupu i pokušavao sam napredovati iz dana u dan.”

Mladi Musa se nada podršci navijača i vjeruje u svoje suigrače: “S Partizanom je uvijek kod nas puna dvorana, pogotovo zato što je sad polufinale doigravanja. Mislim da je nama podrška neophodna jer su Partizanovi navijači nevjerojatni i mi trebamo uzvratiti istom mjerom. Mislim da nas navijači mogu podići da ostvarimo pobjedu. Ako budemo na nivou na kojem trebamo biti i koji polufinale zaslužuje, očekujemo, naravno, pobjedu. Mi vjerujemo u sebe.”

Za kraj, Musa dodaje kako Cedevita može i do naslova: “Svaki igrač treba misliti da možemo osvojiti naslov jer samo s takvim mentalitetom to možemo ostvariti. Nama je to cilj jer još uvijek nemamo nijedan naslov prvaka ABA lige i moramo dati sve od sebe da to ostvarimo.”

Prva utakmica serije na dvije pobjede igra se sutra u Zagrebu od 19 sati.

ABA liga, doigravanje

polufinale

Cedevita83:76Partizan
Crvena zvezda82:67Budućnost VOLI
Partizan74:73Cedevita
Budućnost VOLI63:57Crvena zvezda
Cedevita87:78Partizan
Crvena zvezda82:59Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina17.03.2017. u 16:58
    jedino Grobari mogu napuniti dvoranu u Zagrebu
    pikepiletina