Košarka

Briljantna Cedevita pokazala karakter i prošla u finale ABA lige!

Petar Jenjić • nedjelja, 02.04.2017.
Briljantna Cedevita pokazala karakter i prošla u finale ABA lige!
Foto: FaH

U trećoj polufinalnoj utakmici Cedevita je na domaćem parketu odigrala sjajnu utakmicu i unatoč velikim problemima s ozljedama Ryana Boatrighta i posebno Marka Arapovića uspjela doći do pobjede protiv Partizana 87:78 i plasmana u finale regionalne lige...

Finale ABA lige bio je jedan od Cedevitinih ciljeva uoči ove sezone. Vitamini su u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Partizana pokazali prije svega jednu sjajnu utakmicu, energiju i karakter, pobijedili rezultatom 87:78 i plasirali se u finale. Ipak, zagrebačka je momčad morala podnijeti žrtvu. Na početku se utakmice ozlijedio najbolji strijelac Ryan Boatright, dok je u završnici treće četvrtine igru napustio Marko Arapović koji će prema svemu sudeći morati na operaciju koljena.

Od samog je početka Cedevita vodila i držala prednost do samog kraja utakmice, iako je beogradska momčad u nekoliko navrata imala priliku doći i do poravnanja, posebno nakon spomenute Arapovićeve ozljede, međutim, u tome nisu uspjeli pa su u konačnici morali čestitati boljoj momčadi na pobjedi.

Ozljeda Arapovića

Cijela je dvorana utihnula kada je u završnici treće četvrtine Marko Arapović vrlo ružno pao i praktično je morao biti iznesen s terena. Prema prvim informacijama se radi o puknuću pateralne tetive koljena i operacija je neminovna.

Nije dobro počelo za Cedevitu jer se već u prvom napadu ozlijedio Ryan Boatright i napustio igru. Ipak, napadom je u narednom razdoblju jako dobro dirigirao Toni Katić, razigravao momčad koja je izgledala igrala vrlo agresivno i raznovrsno. Partizan u tim trenucima nije uspijevao pratiti Vitamine koji su cijelo vrijeme bili u prednosti. Nakon blokade Mirze Begića tricu je pogodio Marko Tomas i donio zagrebačkoj momčadi osam poena prednosti (20:12).

Mali je pad u igri Cedevite iskoristio Partizan i spustio se na tri koša zaostatka, ali je joker s klupe Džanan Musa u ovom razdoblju pogodio tri trice iz isto toliko pokušaja, nakon čega je svojoj momčadi donio i prvu dvoznamenkastu prednost (39:28). S istom je razlikom Cedevita i otišla na poluvrijeme (47:36), iako su promašili i nekoliko otvorenih šuteva.

Jako dugo se u drugom poluvremenu igralo koš za koš što je puno više od značaja bilo za Mršićevu momčad koja je i dalje držala pristojnu prednost. Tricom Hatchera gosti su došli do pet poena zaostatka (65:60), dok su na ulasku u posljednjih deset minuta Vitamini su imali šest koševa viška (69:63).

Držala je Cedevita razliku i dalje, igrala razborito i nije gubila glavu ni kada je Veličković u 36. postigao tricu za minus tri svoje momčadi (73:70). Na drugoj je strani na isti način uzvratio John Shurna, gosti su se jako oslanjali na šut za tricu i nisu niti pokušavali ići u prodor. Srećom, bili su vrlo neprecizni, Cedevita je zadržala prednost i došla do velike pobjede. U samoj je završnici jako zaiskrilo na terenu, bilo je nekoliko tehničkih pogrešaka s obje strane, ali ništa što može pokvariti konačan dojam.

Cedevitu su do pobjede s po 16 poena predvodili Miro Bilan (7/11 za dva, slobodna bacanja 2/2), uz sedam skokova i Džanan Musa (2/3 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/3), dok je Luka Babić dodao 14 koševa (0/1 za da, 275 za tricu, slobodna bacanja 8/8).

Najbolji je kod Partizana bio William Hatcher sa 16 poena (5/10 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 3/5) i sedam asistencija.

ABA liga, polufinale:
Cedevita - Partizan 87:78 (20:14, 27:22, 22:27, 18:15)

Cedevita: James 6, Krušlin 3, Boatright, Katić 5, Babić 14, Žganec 2, Musa 16, Bilan 16, Shurna 8, Begić 4, Tomas 7, Arapović 6

Partizan: Robinson, Ratkovica 3, Vrabac, Marinković 10, Veličković 9, Majstorović, Birčević 7, Koprivica 2, Andrić 10, Hatcher 16, Gordon 8, Luković 13

ABA liga, doigravanje

polufinale

Cedevita83:76Partizan
Crvena zvezda82:67Budućnost VOLI
Partizan74:73Cedevita
Budućnost VOLI63:57Crvena zvezda
Cedevita87:78Partizan
Crvena zvezda82:59Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina03.04.2017. u 17:54
    glavno da su metropolitanci Birčević i Veličković fini dečki
    pikepiletina
  • seronya02.04.2017. u 23:42
    Tomas, seljacina...
    seronya