Košarka

Zvezda pobjedom protiv Budućnosti došla na korak do finala ABA lige

Petar Jenjić • nedjelja, 19.03.2017.
Zvezda pobjedom protiv Budućnosti došla na korak do finala ABA lige

U prvom polufinalnom susretu regionalne ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti slavio je branitelj naslova koji je na domaćem parketu upisao pobjedu 82:67 i došao na korak do prolaska u finale...

Prvo polufinalna utakmica ABA lige između Zvezde i Budućnosti nije donijelo prevelika uzbuđenja. Beogradska je momčad slavila rezultatom 82:67 u susretu koji su prelomili odličnom igrom na kraju prvog i početku drugog poluvremena čime su došli na korak do prolaska u finale.

Zvezda je u susret ušla bez ozlijeđenog Stefana Jovića. Nijedna se momčad nije odvajala u prvim minutama susreta. Tricom Jenkinsa domaćin je poveo s 10:7, ali gosti uzvraćaju s pet poena i vraćaju prednost na svoju stranu. Odlična šuterska završnica prve četvrtine donijela je srpskoj momčadi četiri poena prednosti (21:17).

Domaćin je koristio greške Budućnosti na najbolji mogući način i ubrzo počeo povećavati prednost. Nakon trice Marka Simonovića Zvezda dolazi do devet poena prednosti, ali gosti uzvraćaju s četiri poena i vraćaju se u egal (34:29). U samoj je završnici prvog poluvremena beogradska momčad napravila seriju 7:0 i zaključila ga s 12 koševa prednosti (43:31).

Nastavio je branitelj naslova u nastavku igrati gdje je stao. Počeli su sjajno i silovito, Budućnost nije imala odgovora za vanjski šut Zvezde koja je nakon nove trice Simonovića došla do 19 koševa prednosti. Crnogorska ekipa ubacuje tri trice zaredom, radi seriju 9:0 i uspijeva se približiti na minus 11 (60:49). Ipak, Zvezda je imala odgovor i nije dopustila da se njihovi protivnici potpuno vrate u utakmicu. Susret je zaključio Marko Gudurić svojom četvrtom tricom na susretu za uvjerljivu pobjedu Zvezde.

Do pobjede su Zvezdu s po 18 koševa predvodili Marko Gudurić (3/4 za dva, 4/7 za tricu) i Marko Simonović (3/3 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/5).

Najučinkovitiji je kod Budućnosti bio Owen Klaasen s 12 poena (4/8 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 4/6) i šest skokova.

FOTO: Crvena zvezda

ABA liga, doigravanje

polufinale

Cedevita83:76Partizan
Crvena zvezda82:67Budućnost VOLI
Partizan74:73Cedevita
Budućnost VOLI63:57Crvena zvezda
Cedevita87:78Partizan
Crvena zvezda82:59Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!