Košarka

Cedevita povela u polufinalnoj seriji protiv Partizana, odlučilo sjajno prvo poluvrijeme

Branimir Korać • subota, 18.03.2017.
Cedevita povela u polufinalnoj seriji protiv Partizana, odlučilo sjajno prvo poluvrijeme
Foto: FaH

Prvi polufinalni dvoboj ABA lige pripao je Cedeviti koja je upisala pobjedu protiv Partizana 83:76 i tako povela s 1-0 u seriji. Beograđani su tijekom susreta bili u zaostatku čak 23 poena, pokušali su se vratiti, ali Cedevita je izdržala nekoliko opasnih naleta...

Cedevita je došla do vodstva u polufinalnoj seriji s Partizanom nakon što je u Domu sportova slavila s 83:76. Odlično prvo poluvrijeme tijekom kojeg je briljirao John Shurna u konačnici se pokazalo presudnim, u drugom dijelu Partizan je s nekoliko opasnih serija uspio smanjiti zaostatak i na minus pet, ali nije uspio potpuno preokrenuti ogroman zaostatak.

Dodatni hendikep za goste predstavljala je ozljeda Uroša Lukovića već u prvoj minuti susreta nakon čega je morao napustiti igru i do kraja susreta više se nije vraćao. Tek će se vidjeti koliko je ta ozljeda teška i hoće li Aleksandar Džikić moći računati na njega u nastavku serije.

Gosti su u prvom poluvremenu napadački bili u problemima, teško su dolazili do poena dok je Cedevita s druge strane lakoćom punila koš Partizana. Nakon pet minuta igre već je vodila 11:2 i do kraja prve dionice bez problema je održavala visoku prednost.

Sredinom druge četvrtine "poludio" je Shurna koji sam radi seriju 10:0 i odvodi Cedevitu na visokih 44:27, a domaćin bez ikakvih problema do kraja prvog poluvremena drži visoko vodstvo.

Na odmor se otišlo s 54:35 za Cedevitu nakon ubačaja s linije slobodnih bacanja Tonija Katića kojeg je u posljednjoj sekundi na drugoj strani parketa nepotrebno prekršajem zaustavio Marinković.

Na startu drugog dijela Žganec je ubacio za najviših 58:35 da bi nakon toga gosti proigrali, serijom trica uspjeli su doći na jednoznamenkast zaostatak, ali Cedevita je na svako približavanje imala odgovor.

Posebno važnu tricu u završnici susreta ubacio je Filip Krušlin koji je odveo Cedevitu na devet razlike i praktički ugasio svaku nadu gostiju.

Najbolji kod Cedevite bili su Shurna s 15 poena i šest skokova i Miro Bilan s 13 poena i devet skokova. Kod poraženih William Hatcher ubacio je 18 poena uz sedam skokova, a Novica Veličković dodao je 14 poena i osam skokova.

ABA liga, doigravanje

polufinale

Cedevita83:76Partizan
Crvena zvezda82:67Budućnost VOLI
Partizan74:73Cedevita
Budućnost VOLI63:57Crvena zvezda
Cedevita87:78Partizan
Crvena zvezda82:59Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!