Košarka

VIDEO: Cavsi na LeBronovim krilima pregrmili ozljede Irvinga i Shumperta, Westbrook se ne zaustavlja

Dario Dodić • petak, 17.03.2017.
VIDEO: Cavsi na LeBronovim krilima pregrmili ozljede Irvinga i Shumperta, Westbrook se ne zaustavlja
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi pregrmili su ozljede Kyrieja Irvinga i Imana Shumperta u dvoboju s Utah Jazzom i na krilima sjajnog LeBrona Jamesa došli do pobjede. Novi triple-double za novu pobjedu Thundera ubilježio je Russell Westbrook, Warriorsi su razbili Magic, za koji se nije posebno iskazao Mario Hezonja...

Golden State Warriorsi odmah su u prvoj četvrtini pokazali Orlando Magicu što ih čeka, Klay Thompson ubacio je čak 21 poen u prvoj dionici igre koju su Warriorsi okončali s 34:20. I utakmica je bila gotova.

Na kraju su Warriorsi razbili Magic s više nego uvjerljivih 122:92. Sedmi put u karijeri Thompson je ubacio 20 ili više poena u jednoj četvrtini. Podsjetimo, on drži i rekord svih vremena po postignutim poenima u jednoj dionici igre, protiv Sacramenta je u siječnju 2015. godine ubacio 37 koševa.

Na kraju je Thompson u 29 minuta igre postigao 29 koševa, s obzirom da su u drugom poluvremenu Warriorsi imali i 36 koševa prednosti trener Steve Kerr mogao je odmoriti svoje zvijezde.

Steph Curry ubacio je 25 koševa uz devet skokova, a postao je i drugi igrač u povijesti Warriorsa s preko 1.000 ukradenih lopti.

Elfrid Payton i Jeff Green sa po 13 su koševa predvodili Magic, na 12 se koševa zaustavio Evan Fournier. Mario Hezonja na parketu je proveo 24 minute, susret je okončao sa šest poena uz prilično slab šut (0/1 za 1, 3/8 za 2, 0/2 za 3), četiri skoka, dvije asistencije, ukradenom loptom i blokadom. Damjan Rudež igrao je tek sedam minuta i za to vrijeme promašio šut za tricu, izgubio jednu loptu i prikupio dvije osobne pogreške.

Rijetko se u NBA događa, ali u dvoboju Magica i Warriorsa vidjeli smo upravo to, Magic je dobio tehničku jer je u jednom trenutku na parketu imao šest igrača.

Los Angeles Clippersi nisu imali šanse na gostovanju kod Denver Nuggetsa bez Blakea Griffina i DeAndrea Jordana, koji su ostali u L.A.-u na poštedi. Uz to nisu mogli računati na Wilsona Chandlera i Danila Gallinarija zbog ozljeda. Slavili su Nuggetsi 129:114 na krilima sjajnih Willa Bartona i Nikole Jokića.

Barton je postigao učinak karijere s 35 koševa dok je Jokić došao već do petog triple-double učinka sezone, susret je završio sa 17 koševa, 14 skokova i 11 asistencija. Gary Harris dodao je 20 koševa.

J.J. Redick je s 22 poena predvodio Clipperse, 18 koševa i 14 asistencija dodao je Chris Paul, na 17 se poena zaustavio Austin Rivers.

Malo za promjenu Russell Westbrook još je jednu utakmicu završio triple-double učinkom. Četvrtim uzastopnim triple-doubleom vodio je Oklahoma City Thunder do četvrte uzastopne pobjede, a s obzirom da mu je ovo 34. triple-double sezone još mu sedam nedostaje da dostigne Oscara Robertsona, rekordera po broju triple-double utakmica u jednoj sezoni, 1961./1962. je imao 41 triple-double učinak.

U gostujuću pobjedu Warriorsa 123:103 protiv Toronto Raptorsa Westbrook je ugradio 24 koša, 16 asistencija i deset skokova. Raptorsima je ovo bio treći poraz u posljednje četiri utakmice nakon čega su ostali u svlačionici pola sata: "Ovakva košarkaška predstava je neprihvatljiva. Želim se ispričati navijačima i svima drugima zbog načina na koji smo igrali večeras", kazao je nakon susreta trener Raptorsa Dwane Casey.

Kompletna početna petorka Thundera bila je dvoznamenkasta, uz Westbrooka je najbolji učinak ostvario Victor Oladipo, susret je okončao s 23 koša u 28 minuta provedenih na parketu.

Najbolji kod Raptorsa bio je DeMar Derozan s 22 koša, Norman Powell dodao je 13 poena, Cory Joseph 11, a Ibaka i Wright po deset.

Branitelji naslova Cleveland Cavaliersi s dobrim su vijestima započeli domaći ogled s Utah Jazzom, nakon ozljede se u sastav vratio Kevin Love. Iako su svladali Jazzere s 91:83 prvaci su se morali suočiti s novim zabrinjavajućim ozljedama, igru su napustili Kyrie Irving i Iman Shumpert.

Prema navodima iz vodstva Cavsa ne radi se o težim ozljedama, Shumpert je ozlijedio rame i trebao bi se brzo oporaviti, dok je Irving zbog zatezanja u koljenu odmarao u posljednjoj četvrtini, iz predostrožnosti.

Brige za Cavse nije bilo, LeBron James bio je na visini zadatka: "Otišao sam do 'Brona i pitao ga može li držati utakmicu pod kontrolom, odgovorio mi je 'Da'", rekao je Irving nakon susreta.

James je bio sjajan, posebno u posljednjoj dionici igre kad su Cavsi lomili otpor Jazza. Cavsi su zadnju četvrtinu dobili 24:16, uz čak 17 koševa LeBrona. Došli su branitelji naslova i do rekorda franšize po postignutim tricama u jednoj sezoni, trenutno su na 887, a još je duga sezona pred njima.

James je u pobjedu Cavsa ugradio 33 poena, deset skokova i šest asistencija. Irving je ubacio 21 poen u 30 minuta provedenih na parketu. Love je prvu utakmicu nakon ozljede završio s deset poena i devet skokova u 20 minuta.

Sjajan je kod Jazzera bio Rudy Gobert, utakmicu je okončao s 20 koševa i 19 skokova. Gordon Hayward dodao je 13 poena, a Johnson i Ingles po 12.

Golden State - Orlando 122:92
Denver - L.A. Clippers 129:114
Atlanta - Memphis 91:103 (Hardaway Jr. 18 koševa/Conley 22 koša, 12 asistencija, Gasol 18 koševa, 10 skokova, 10 asistencija)
New York - Brooklyn 110:121 (O'Quinn23 koša/Lopez 24 koša)
Toronto - Oklahoma City 103:123
Cleveland - Utah 91:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!