Rukomet

Ivandija: "Ključ je ostati što duže u egalu", Mandalinić: "Ništa nije nemoguće, nitko nije nepobjediv"

Mihaela Bradovski • petak, 31.03.2017.
Ivandija: "Ključ je ostati što duže u egalu", Mandalinić: "Ništa nije nemoguće, nitko nije nepobjediv"
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba u subotu s početkom u 17:30 sati u Veszpremu igraju uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka, domaćin ima prednost 23:22 iz prve utakmice...

Veszprem je u zagrebačkoj Areni upisao pobjedu, ima prednost uoči uzvrata, međutim manju nego što je mogao imati. Zagrebaši su u završnici prvog dvoboja smanjili zaostatak i "otvorili" uzvrat.

"Još uvijek nije sve gotovo, u Zagrebu je odigrano samo prvo poluvrijeme. Analizirali smo taj prvi dvoboj i vidjeli gdje su nam bile pogreške, pokušat ćemo ih ispraviti i stvoriti probleme Veszpremu. Bit će vrlo važno zadržati se u egalu veći dio utakmice i ako u tome uspijemo, u finišu će biti posve jednake šanse", smatra Silvio Ivandija.

Ivandija zna što treba napraviti da bi se došlo do pobjede, međutim to će biti teže izvesti nego reći.

"Trebamo popraviti učinkovitost našeg napada i iz naše dobre obrane izvući više polukontri i kontri, upravo ono što su oni nama napravili u par navrata u Zagrebu. Moramo im se revanširati na identičan način i držati pod kontrolom cijelu utakmicu."

U prvom dvoboju najveće probleme Veszprem je stvarao s linije šest metara.

"Uspjeli smo limitirati učinak njihove vanjske linije, ali na žalost nismo uspjeli u toj mjeri i njihovih pivota. Međutim u ovoj utakmici pokušat ćemo i u tom dijelu djelovati bolje, ali bit će jako bitno da u napadu imamo realizaciju barem preko 60-70 posto."

Zanimljiva je priprema za ovaj uzvratni dvoboj. Veszprem ima najbučnije navijače u europskom rukometu, a Zagrebaši su se pokušali pripremiti za takvu atmosferu.

Pokušali smo raditi i na tome te smo simulirali takvu navijačku atmosferu trenirajući sa zvučnicima pojačanima na maksimum. Naravno da je njihova publika najbolja u Europi i sigurno nosi Veszprem do pobjede, ali vidjet ćemo kako ćemo reagirati na tu atmosferu."

Stipe Mandalinić morat će dati veliki doprinos u uzvratu ukoliko Zagreb misli do pobjede. On smatra kako iznenađenje nije nemoguće.

"U prvoj utakmici napravili smo dosta tehničkih pogrešaka i nismo neke stvari odradili kako smo se dogovorili, nadam se da ćemo to tamo popraviti. Veszprem je jaka momčad, ali mi imamo povoljan rezultat s obzirom kako smo igrali. Slično je bilo i prošle godine s Löwenom pa smo uspjeli okrenuti tako da se nadamo. Ništa nije nemoguće, nitko nije nepobjediv. Dolazimo opušteno i idemo odigrati najbolje što možemo, nakon ovog popravka nema."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!