Košarka

VIDEO: Hezonja i Šarić dvoznamenkasti u porazima, igrao i Rudež, Bogdanoviću tek 12 minuta

Branimir Korać • srijeda, 05.04.2017.
VIDEO: Hezonja i Šarić dvoznamenkasti u porazima, igrao i Rudež, Bogdanoviću tek 12 minuta
Foto: EPA

Četvorica Hrvata nastupila su noćas u NBA ligi, a najefikasniji bio je Mario Hezonja koji je bio drugi strijelac Magica u porazu od Cavsa. Dario Šarić imao je ograničenu minutažu u teškom porazu Sixersa...

Dario Šarić sa Sixersima upisao je visok domaći poraz protiv Netsa 141:118. Šarić je bio na ograničenoj minutaži, igrao je tek 19 minuta zbog bolova u stopalu.

Dario je za to vrijeme upisao deset poena (3/4 za dva, 1/5 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije. Što se Sixersima sprema bilo je jasno već na poluvremenu gdje su Netsi vodili s ogromnih 81:53 i to uz čak 70 posto ubačaja iz igre, tricu 12/17 i 23 asistencije.

U nastavku susreta igralo se revijalno, pobjednik je bio odavno odlučen i jedni i drugi jedva su čekali kraj susreta.

"Ovo nam puno znači s moralne strane, mislim da navijači mogu primijetiti naš napredak", istaknuo je trener Netsa Kenny Atkinson.

U pobjedničkom sastavu čak osmorica igrača bili su dvoznamenkasti, a najučinkovitiji bili su s po 16 poena Brook Lopez i Jeremy Lin (sedam asistencija, pet skokova). Kod Sixersa Timothe Luwawu-Cabarrot ubilježio je 19 poena, a Shawn Long 18 uz šest skokova.

Washington Wizardsi osigurali su divizijski naslov, ali i dalje se bore za što bolju poziciju uoči doigravanja. Pobjedom protiv Hornetsa uhvatili su Raptorse na trećem mjestu Istočne konferencije.

Čovjek odluke bio je John Wall koji je uzeo sve u svoje ruke u trećoj četvrtini, ona je otišla na stranu Wizardsa s čak 36:18 te je Washington stvorio prednost koju nije ispustio u nastavku.

Hornetsi su na poluvremenu imali dvoznamenkasto vodstvo, ali nisu ga zadržali.

Bojan Bogdanović ovaj put nije puno igrao, na parketu je bio samo 12 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka.

"Osjećam se odlično, ali nije sve moja zasluga već i zasluga suigrača. Igraju agresivno i napadaju obruč, a ja samo odrađujem svoj dio posla izvana", rekao je Jason Smith iza kojeg je odlična utakmica sa 17 poena i 5/9 tricom.

Wall je na kraju bio na 23 poena, 13 asistencija i šest osvojenih lopti dok je Bradley Beal dodao 19 poena. Kod poraženih Kemba Walker upisao je 37 poena.

Mario Hezonja i Damjan Rudež upisali su poraz s Orlando Magicom protiv Cleveland Cavaliersa s uvjerljivih 122:102. Igrali su i Hezonja i Rudež, Mario može posebno biti zadovoljan jer je odradio dobrih 20-ak minuta s klupe.

Prvo poluvrijeme donijelo je samo nastavak frustracije za Cavse i činilo se da se niti u ovom susretu neće izdići iznad loše forme, međutim treća dionica bila je ključna i predstavila je Cavse u puno boljem izdanju. Dobili su je s čak 43:20, obrana je funkcionirala dobro, nakon nje napad je bio učinkovit i domaćin je odjurio do pobjede.

"Nitko ne može odgovoriti na takvu igru, LeBron i Kyrie imali su 13 asistencija u toj četvrtini i to im daje onaj šampionski začin. U toj četvrtini bili su na svom vrhuncu što je previše za nas", priznao je Frank Vogel.

Kevin Love bio je najučinkovitiji s 28 poena i 11 skokova, Kyrie Irving dodao je 24 poena i osam asistencija, a LeBron James 18 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Kod Magica Evan Fournier ubacio je 21 poen dok je Hezonja za 22 minute dodao 13 poena (2/5 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka. Rudež je dobio četiri minute te ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri).

Pacersi su upisali važnu pobjedu protiv Raptorsa koje su svladali sa 108:90. Toronto je imao čak 19 poena prednosti tijekom prvog poluvremena, ali u nastavku susreta domaćin je odigrao odlično i napravio je veliki preokret.

Impuls Pacersima dao je Lance Stephenson koji je pomogao s 12 poena u svom prvom domaćem nastupu nakon povratka u Indianapolis. U završnici je i zakuhao naguravanje na parketu kada je išao na koš iako je sve bilo riješeno, nije se to svidjelo DeRozanu i Tuckeru pa je umalo eskaliralo većim sukobom.

Inače Paul George bio je prvo ime susreta s 35 poena i deset skokova, a Jeff Teague dodao je 20 poena i šest asistencija. DeRozan je ubacio 27 poena kod gostiju.

Russell Westbrook stigao je do 41. triple-double učinka i tako uhvatio Oscara Robertsona i to u vrlo visokoj pobjedi protiv Milwaukee Bucksa. Za to mu je trebalo tek 27 minuta i učinak od 12 poena, 13 skokova i 13 asistencija. Enes Kanter bio je na 17 poena, a kod Bucksa Michael Beasley ubacio je 14.

Poraz su upisali Chicago Bullsi koji su gostovali kod New York Knicksa i očekivala se njihova pobjeda s obzirom da je domaćin igrao dodatno oslabljen bez Kristapsa Porzingisa, Derricka Rosea, Joakima Noaha, međutim Bullsi su podbacili i ostali bez važne pobjede u borbi za doigravanje.

Zanimljivo je i na Zapadu gdje se Portland i Denver bore za osmu poziciju, Nuggetsi se potpuno vraćaju u igru. Slavili su u gostima kod New Orleans Pelicansa sa 134:131 uz 28 poena Danila Gallinarija i unatoč kombiniranih 71 poena Anthonyja Davisa i DeMarcusa Cousinsa. S druge strane Blazersi bez Nurkića glatko su poraženi u Salt Lake Cityju gdje nisu imali rješenje za Gordona Haywarda (30 poena).

Warriorsi su upisali rutinsku pobjedu protiv Timberwolvesa, ovo im je 12. slavlje u nizu, a Klay Thompson deseti put u karijeri otišao je preko 40 poena. Ovaj put ubacio je 41 uz šut za tricu 7/14.

NBA:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 118:141
Washington Wizards - Charlotte Hornets 118:111
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 122:102
Indiana Pacers - Toronto Raptors 108:90
Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 110:79
New York Knicks - Chicago Bulls 100:91
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 131:134
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 95:89 produžetak
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 106:87
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 98:87
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 121:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Nenad6205.04.2017. u 22:11
    Pazi da slucajno ne spomenes Jokica....
    Nenad62