Košarka

Pozzecco: "Napravio sam neke greške", Radonjić: "Razlika na kraju nije realan odnos snaga"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.04.2017.
Pozzecco: "Napravio sam neke greške", Radonjić: "Razlika na kraju nije realan odnos snaga"
Foto: FaH

Iako je Crvena zvezda povela s 1:0 u finalnoj seriji ABA lige, iz zagrebačke momčadi vjeruju kako će novi dan donijeti i bolju igru. Pomoćni trener Gianmarco Pozzecco priznao je neke svoje greške, dok je Dejan Radonjić svjestan Cedevitine kvalitete i ističe posebnu opasnost druge utakmice koja se igra već sutra s početkom u 18:30 sati...

Cedevita nije uspjela doći do pobjede u prvoj finalnoj utakmici ABA lige. Nakon što su odigrali jako dobro prvih desetak minuta, u nastavku su potpuno potonuli, Zvezda je ubacila u brzinu više i u konačnici došla do slavlja 81:66.

Unatoč porazu, pomoćni trener Gianmarco Pozzecco smatra kako i dalje ima vremena za preokret: "Zvezda je danas igrala odlično i zaslužila je pobjedu. Napravio sam neke greške i zbog toga se ispričavam svojim igračima, ali srećom sutra imamo novu utakmicu. Jako smo dobro krenuli, bili smo potpuno fokusirani, ali je ubrzo Zvezda počela igrati agresivnije u obrani."

"Toni Katić je odigrao jako dobro, ali nemamo pravog rezervnog razigravača. Luka Babić može odigrati tu poziciju, ali onda moramo pomicati sve igrače na terenu, a to nije lako protiv jedne od najboljih obrana u Europi. Sutra će opet biti teško, ali dat ćemo sve od sebe. Danas smo se borili do kraja, sutra je novi dan.", zaključio je Pozzecco.

Na trenerove se riječi nadovezao i Filip Krušlin: "Ključna je bila treća četvrtina kada nismo dovoljno dobro odgovorili na njihovu agresivnost. Napadački smo bili slabi, ubacili tek deset poena i mislim da je to odlučilo utakmicu. Sutra je već novi dvoboj i nadam se da ćemo pružiti bolju igru."

S druge strane trener Zvezde Dejan Radonjić nije bio odveć zadovoljan izvedbom svoje momčadi: "Bila je odlična atmosfera, sutra očekujem još bolju. Nisam prezadovoljan utakmicom zato znam da nas sutra čeka težak zadatak i u ovakvim je serijama druga utakmica uvijek izuzetno opasna. Već smo imali slično iskustvo protiv Partizana kada smo mislili da je to to, ali nije bilo realno. Cedevita je pokazala kvalitetu i nije slučajno da slaže roster za Euroligu."

"Razlika na kraju nije realan odnos niti večeras, niti općenito. Odigrali su jako dobro na početku, koristili naše greške i svoju kvalitetu koju imaju. Morali smo izgarati na terenu i tu je od velike važnosti bila ujedinjenost terena i tribine. Radili smo greške, ali smo uspjeli doći do 1:0.", rekao je crnogorski strateg.

ABA liga, doigravanje

finale

Crvena zvezda81:66Cedevita
Crvena zvezda84:73Cedevita
Cedevita61:77Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2017. u 17:50
    NEKE greške? Napravio je sve moguće greške koje se mogu napraviti, a najveća Katić i Babić zajedno na klupi, a Krušlin u igri i ne može prevest loptu preko centra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2017. u 22:10
    Pozecco kad nesto ide dobro a ti to brze bolje minjaj.
    Obrisan korisnik