Košarka

Radonjić: "Željeli smo pokazati kontinuitet", Mršić: "Nismo ih uspjeli ispratiti na pravi način"

Petar Jenjić • četvrtak, 13.04.2017.
Radonjić: "Željeli smo pokazati kontinuitet", Mršić: "Nismo ih uspjeli ispratiti na pravi način"
Foto: FaH

Nakon susreta u kojem je Crvena zvezda osvojila svoju treću titulu u ABA ligi razmišljanja su očekivano bila podijeljena. Veljko Mršić je čestitao svojim protivnicima na pobjedi, dok je Dejan Radonjić istaknuo kako su, unatoč iscrpljujućoj sezoni, uspjeli pokazati kontinuitet dobrih igara...

Odličnu sezonu košarkaši Crvene zvezde su okrunili trećim uzastopnim naslovom prvaka regionalne lige. U finalu su, možemo reći, bez prevelikih problema s 3:0 pobijedili Cedevitu i potvrdili da su najbolja košarkaška momčad na ovim prostorima.

Pobjedu Zvezdi čestitao je i trener Cedevite Veljko Mršić: "Bolja momčad je zasluženo došla do naslova ABA lige, pokazali su najviše ove sezone. U ovom finalu su bili odlični, vidjela se razlika između momčadi koja igra Euroligu na vrhunskom nivou i nas. Nismo ih uspjeli ispratiti na pravi način, nismo imali kontinuitet. Bili su fizički superiorniji, imali su više igrača koji mogu iz dana u dan igrati na vrhunskom nivou. Čestitam im na naslovu."

"Nadao sam se da možemo iskoristi izostanak Jovića, ali i nama su nedostajali Boatright i Arapović. Ponajprije Boatright jer je to igrač koji može igrati konstantno dobro, Marko zbog atleticizma na poziciji četvorke. Imali smo na raspolaganju desetoricu igrača, ali to nismo uspjeli nadoknaditi. Danas nam se ozlijedio i James u prvom poluvremenu i teško je bilo odgovoriti.", zaključio je Mršić.

Trener Zvezde očekivano je bio zadovoljan: "Na početku sezone smo imali prioritete i želje, svima je jasno rečeno da je ABA liga natjecanje u kojem želimo ne samo obraniti naslov nego želimo i doći do kontinuiteta u Euroligi. Odigrali smo jako dobro ove sezone, usprkos velikim naporima u Euroligi. Uspjeli smo doći do prvog mjesta i prednosti domaćeg terena u doigravanju, smatrajući da eventualno može doći do trenutaka koji mogu dovesti do nepredviđenih situacija."

"U obje utakmice u Beogradu smo bili dobri i obranili domaći teren. U Zagreb smo došli sa željom da pokažemo dovoljan kontinuitet. Cedevita je u prvom dijelu bila u dobrom položaju, pogađali su iz situacija koje su imali, dok smo mi igrali periodično. Međutim, uspjeli smo doći do razlike, u nastavku smo pojačali obranu, dolazili do lakih poena i kontrolirali utakmicu do kraja.", rekao je Dejan Radonjić.

Najkorisnijim igračem doigravanja proglašen je igrač Zvezde Charles Jenkins koji je nakon utakmice istaknuo: "Jedan od najvažnijih nam je ciljeva bilo osvajanje regionalne lige i to smo ostvarili. Titula za najkorisnijeg igrača mi ništa ne znači, to je samo ukras jer je trofej za momčad najvažniji."

ABA liga, doigravanje

finale

Crvena zvezda81:66Cedevita
Crvena zvezda84:73Cedevita
Cedevita61:77Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 22:48
    Ni 5 Arapovica,nebi pomoglo Cedeviti Zvezda je 3 puta bolja ekipa i to je to,glupo se vaditi na bilo sta.
    Obrisan korisnik