Tenis

Vesely izazov za Ćorića u polufinalu, Mate Pavić u finalu parova

Branimir Korać • petak, 14.04.2017.
Vesely izazov za Ćorića u polufinalu, Mate Pavić u finalu parova
Foto: EPA

Poznati su svi polufinalisti turnira u Marrakechu gdje je među četiri došao i Borna Ćorić. U konkurenciji parova Mate Pavić prošao je u finale...

Češki ljevak Jiri Vesely bit će protivnik Borne Ćorića u polufinalu turnira u Marrakechu. Kao što je Ćorić imao naporan dvoboj protiv Alberta Ramosa, težak meč je i iza Čeha koji je u neizvjesnom dvoboju preokretom svladao Paola Lorenzija.

Lorenzi je uzeo prvi set sa 6:3, ali u nastavku meča imao je još samo jednu break loptu i to neiskorištenu te je upisao poraz u tri seta.

Dalje ide i treći nositelj Philipp Kohlschreiber koji je u njemačkom dvoboju svladao Jan-Lennarda Struffa nakon gubitka prvog seta.

Težak meč je iza Kohlschreibera koji je bio u zaostatku od jednog seta i kod 4:4 u drugom setu spašavao ukupno čak pet break lopti koje su mogle dovesti Struffa do servisa za meč.

Tommy Robredo polako se vraća na veliku scenu, ali protiv Benoita Pairea nije imao šanse. Francuz je bio raspoloženiji i bez većih problema stigao je do pobjede.

U drugom setu Robredo se nakratko vratio poravnavši na 4:4, ali odmah nakon toga ponovno je izgubio servis i upisao poraz.

Što se tiče polufinalnih match-upa, Ćorić i Vesely susreli su se dva puta prošle godine i oba puta slavio je Ćorić u dva seta dok su Paire i Kohlschreiber posljednji put igrali prije dvije godine i to dva meča u kojem je svaki slavio po jednom.

U konkurenciji muških parova Mate Pavić s Dominicom Inglotom prošao je u finale pobjedom protiv Klaasena i Rama s 3:6, 7:6, 10:8 i čekaju Granollersa i Lopeza.

ATP Marrakech, četvrtfinale:
Jiri Vesely (Češka) - Paolo Lorenzi (Italija) 3:6, 6:3, 7:6(5)
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 3) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 3:6, 7:5, 6:3
Benoit Paire (Francuska, 6) - Tommy Robredo (Španjolska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2017. u 11:07
    Izgleda da Borni Vesely lezi; vec ga je 2 puta pobijedio prosle godine: u Marrakechu i Dubaiju. Nadam se i trecoj pobjedi; mirise on naslov i nece valjda ovu priliku ispustiti ;)
    Obrisan korisnik