Rukomet

VIDEO: Palmarsson iz sedmerca na kraju susreta donio Veszpremu trofej Kupa

Mihaela Bradovski • subota, 15.04.2017.
VIDEO: Palmarsson iz sedmerca na kraju susreta donio Veszpremu trofej Kupa
Foto: EPA

Veliko finale Mađarskog kupa između Veszprema i Szegeda završilo je pobjedom Veszprema 23:22. U dramatičnom dvoboju pogodak vrijedan trofeja postigao je na kraju susreta Aron Palmarsson iz sedmerca...

Očekivano neizvjestan dvoboj Veszprema i Szegeda u finalu Mađarskog kupa odlučen je doslovno u posljednjoj sekundi. Aron Palmarsson junak je Veszprema, Islanđanin je zabio sedmerac s istekom vremena i tako svojoj momčadi osigurao trofej.

Ovo je šesta uzastopna godina da u finalu Kupa igraju Veszprem i Szeged i šesti put zaredom slavio je Veszprem. Inače ovo mu je deveti uzastopni put da je osvojio ovaj trofej, posljednji put ostao je bez njega 2008. godine kada ga je u finalu svladao upravo Szeged s 27:22.

Ove godine vodila se velika bitka do same završnice susreta kada Veszprem kod 22:21 nije realizirao napad koji mu je predstavljao meč loptu da bi na drugoj strani zabio Zsolt Balogh pet sekundi prije kraja.

Veszprem je odmah krenuo u tranziciju, lopta je bačena prema Nilssonu kojeg ruši Gaber i zarađuje izravni crveni karton, a Veszprem sedmerac s istekom vremena. Palmarsson je bio precizan i donio svojoj momčadi trofej.

Marko Kopljar nakon tri gola u polufinalu protiv Csurgoija, u finalu nije igrao, ali zato je nastupio Renato Sulić koji je postigao dva pogotka. Na drugoj strani Denis Buntić bio je jednom strijelac.

Mađarski kup, finale

Telekom Veszprem - Pick Szeged 23:22 (13:9)

Veszprem: Alilović, Mikler, Nagy 1, Rodriguez, Ancsin 1, Ilić 1 (1), Iváncsik, Lékai 5, Pálmarsson 5 (3), Schuch, Sulić 2, Terzić, Nilsson 1, Ugalde, Marguč 7

Szeged: Sierra, Šego, Balogh 8 (5), Bánhidi 2, Blažević, Bodó 2, Buntić 1, Gaber 1, Gorbok, Källman 2, Obranović, Rodriguez Alvarez, Skube 4, Šoštarić 2, Thiagus Petrus, Zubai.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!