Rukomet

Gojun i Kozina blizu završnog turnira EHF kupa, Mariću teži posao

Branimir Korać • subota, 22.04.2017.
Gojun i Kozina blizu završnog turnira EHF kupa, Mariću teži posao
Foto: FaH

Füchse iz Berlina vrlo je blizu plasmanu na završni turnir EHF kupa nakon što je u četvrtfinalu slavio u gostima u Mađarskoj. Prednost na uzvrat nosi i St. Raphael protiv Melsungena...

Berlinski Füchse napravio je veliki korak prema prolazu u polufinale EHF kupa. U prvom susretu u Mađarskoj slavio je protiv Tatabanye s 30:25 i na svom parketu ne bi smio imati problema u potvrdi prolaza.

Cijelim tijekom susreta Nijemci su bili bolji protivnik, nakon 6:6 pobjegli su na 13:7 i u nastavku lakoćom kontroli situaciju na parketu. U jednom trenutku Tatabanya je smanjila na samo tri gola zaostatka, ali bliže od toga nije došla.

"Slavili smo s pet golova razlike što je na kraju najvažnije. U prvom poluvremenu odigrali smo jako dobro, drugo je bilo nešto lošije, ali u konačnici najvažnije je da smo došli do dobrog rezultata uoči uzvrata", rekao je nakon susreta Jakov Gojun.

Gojun je postigao dva gola, a Krešimir Kozina dodao je jedan dok su najefikasniji bili Hans Lindberg s devet i Petar Nenadić sa šest golova. Kod Tatabanye Miloš Vujović postigao je sedam pogodaka.

Pobjedu od četiri gola razlike na uzvrat nosi St. Raphael koji je na svom parketu s 30:26 bio bolji od Melsungena. Zanimljiv dvoboj pripao je Francuzima koji su u drugom poluvremenu bili bolji i stvorili kakvu-takvu prednost.

Pet minuta prije kraja Nijemci su zaostajali 26:25 i nisu bili daleko od prihvatljivijeg rezultata, ali u konačnici domaćin je ipak pobjegao na plus četiri i u boljoj je situaciji uoči uzvrata.

Kod St. Raphaela prvo ime bio je Raphael Caucheteux s devet golova dok je kod gostiju Marino Marić postigao jedan pogodak. Po četiri gola zabili su Johannes Sellin i Momir Rnić.

EHF kup, četvrtfinale, prve utakmice:
Grundfos Tatabanya - Füchse Berlin 25:30
St. Raphael - Melsungen 30:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!