Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 27.04.2017, 19:00 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 35:27 Flensburg
Flensburg

Vardar prvi do završnog turnira u Kölnu, Cindrić najefikasniji u uzvratu protiv Flensburga

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.04.2017.
Vardar prvi do završnog turnira u Kölnu, Cindrić najefikasniji u uzvratu protiv Flensburga

Vardar nije prokockao prednost iz prvog susreta protiv Flensburga i izborio je plasman na završni turnir u Kölnu. Vrlo dobar nastup i u uzvratu ostavio je Flensburg bez prolaza...

Već prvi susret u Njemačkoj stavio je Vardar u ulogu velikog favorita za prolaz na završni turnir u Kölnu. Makedonci su u gostima svladali Flensburg s 26:24, a taj rezultat još i nije izgledao tako strašno za Flensburg s obzirom na pruženo na parketu i visok zaostatak u kojem je bio tijekom meča.

No u Skoplju mu nije bilo spasa. U sjajnoj atmosferi Vardar je upisao novu pobjedu, ovaj put vrlo uvjerljivih 35:27 i tako s ukupno deset golova razlike otišao na završni turnir u Köln.

Uoči ovog dvoboja iz Flensburga su najavljivali osvetu za poraz na njihovom parketu i smatrali su da imaju lijek za Vardar, ali nije bilo baš tako kako su željeli. Cijelim tijekom susreta gosti su bili u podređenoj poziciji i nisu imali šanse.

Posljednji put rezultatski priključak Flensburg je imao u 11. minuti kada je Lasse Svan poravnao na 4:4, ali nakon toga Vardar polako kreće u odvajanje.

Serijom 6:2 pobjegao je na četiri gola razlike, na poluvremenu je vodio 15:10, a kada je u drugom dijelu serijom 5:0 pobjegao na 26:17, Flensburg je bio svjestan kako mu jedini cilj može biti izbjegavanje vrlo teškog poraza.

Završilo je osam razlike za Vardar koji zasluženo odlazi na završni turnir Lige prvaka u Kölnu, a prvi put moglo bi se dogoditi da na njemu nema njemačkih predstavnika.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrat

Vardar - Flensburg 35:27 (15:10)

Vardar: Arpad Šterbik, Strahinja Milić, Stojanče Stoilov 1, Rogerio Ferreira Moraes 1, Jorge Maqueda, Alexander Dereven, Igor Karačić 3, Alex Dujšebaev 5, Ilija Abutović, Joan Canellas 3, Luka Cindrić 7, Ivan Čupić 2, Timur Dibirov 1, Daniil Šiškarjev 5, Vuko Borozan 4, Mijajlo Marsenić 3

Flensburg: Mattias Andersson, Kevin Möller, Tobias Karlsson, Anders Eggert 8, Holger Glandorf, Thomas Mogensen 3, Lasse Svan 1, Hampus Wanne 3, Petar Đorđić, Johan Jakobsson 1, Jacob Heinl, Anders Zachariassen 1, Henrik Toft Hansen 4, Rasmus Lauge Schmidt 2, Kentin Mahe 4, Bogdan Radivojević

FOTO - SEHA, Stanko Gruden

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Vardar Skoplje35:27Flensburg
Barcelona23:18Kiel
Paris Saint-Germain30:30OTP Bank Pick Szeged
Montpellier25:30Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!