Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 30.04.2017, 18:30 h
Montpellier
Montpellier 25:30 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Veszprem sjajnom obranom okrenuo u drugom poluvremenu i izborio Final Four

Branimir Korać • nedjelja, 30.04.2017.
Veszprem sjajnom obranom okrenuo u drugom poluvremenu i izborio Final Four
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici završnog turnira Lige prvaka rukometaša. U Kölnu će igrati sama elita, ranije su nastup izborili Vardar, Barcelona i PSG, a društvo će im praviti Veszprem...

Odličnu utakmicu odigrali su Montpellier i Veszprem. Mađari su na uzvrat donijeli prednost od tri gola, na poluvremenu su bili u minusu četiri pogotka, ali sjajnom obranom u nastavku napravili su potpuni preokret i slavili s 30:25.

Osiguralo je to Veszpremu mjesto na završnom turniru u Kölnu, a dobar dio zasluga za to nosi i Mirko Alilović koji je u drugom poluvremenu odradio vrlo dobar posao na vratima gostiju.

U prvom poluvremenu Montpellier je igrao vrlo dobro, posebno u drugih 15 minuta kada se potpuno raspucao Jure Dolenec, Vincent Gerard prikupio je nešto obrana i domaćin je na poluvremenu vodio s 15:11.

Međutim u drugom dijelu priča se promijenila. Veszprem je od početka drugog poluvremena podignuo intenzitet u obrani, Montpellier je vrlo teško uopće dolazio do šuteva i prednost se brzo istopila.

Za manje od deset minuta gosti su uspjeli napraviti preokret i doći do vodstva, a na krilima takvog ulaska u poluvrijeme, u nastavku susreta samo su podizali prednost i na kraju glatko slavili.

"Prvo poluvrijeme bilo je bolje nego što smo uopće mogli zamisliti. U drugom dijelu nismo pronašli rješenje za njihovu čvrstu obranu, a i kada smo dolazili do šuteva, Alilović je branio. Razočarani smo, ali rezultat je na kraju logičan", priznao je Valentin Porte.

Najefikasniji kod Veszprema bili su Aron Palmarsson sa sedam golova i Dragan Gajić s pet dok je Renato Sulić dodao dva pogotka. Kod poraženih Jure Dolenec postigao je devet golova.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Vardar Skoplje35:27Flensburg
Barcelona23:18Kiel
Paris Saint-Germain30:30OTP Bank Pick Szeged
Montpellier25:30Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!