Rukomet

Barcelona na krilima sjajnog Pereza de Vargasa izbacila Kiel, PSG potvrdio prolaz

Branimir Korać • nedjelja, 30.04.2017.
Barcelona na krilima sjajnog Pereza de Vargasa izbacila Kiel, PSG potvrdio prolaz
Foto: EPA

Barcelona i PSG plasirali su se na završni turnir Lige prvaka u Kölnu nakon što su došli do željenih rezultata u uzvratima na svom parketu...

Barcelona je nadoknadila zaostatak iz prvog susreta u Kielu i plasirala se na završni turnir Lige prvaka u Kölnu. Tako je i posljednji njemački klub koji je mogao do završnog turnira otpao iz igre i bit će to prvi Final Four bez njemačkih predstavnika.

Kiel je na svom parketu slavio 28:26, ali u uzvratu je briljirao Gonzalo Perez de Vargas koji je skupio čak 23 obrane i bio nepremostiva prepreka za napadače gostiju. U konačnici Barcelona je u uzvratu odnijela pobjedu 23:18 i osigurala prolaz u polufinale.

Znalo se da će Kiel imati težak zadatak u uzvratu, snaga Barcelone uz domaći parket na kojem je izuzetno jaka što pokazuje činjenica da zadnje dvije godine nema nijedan domaći poraz, u konačnici se pokazalo preteškim zadatkom za Nijemce.

Već do poluvremena domaćin je izgradio prednost od pet pogodaka viška, odlično je koristio situacije s igračem više dok je Kiel puno griješio u napadu i nikako nije mogao promaći ritam. U drugom dijelu uspio je smanjiti na 21:18 i približiti se željenom rezultatu, međutim do kraja susreta Perez de Vargas skupio je još četiri obrane, a Noddesbo i Rivera dovršili su posao.

"Napravili smo previše pogrešaka i poklonili im previše lopti, a Perez de Vargas bio je čudesan na vratima. Iako smo bili nervozno, očajnički smo se borili, međutim te pogreške su nas skupo stajale", istaknuo je Alfred Gislason.

Kod Barcelone Valero Rivera postigao je sedam golova, a kod gostiju Niclas Ekberg i Marko Vujin zabili su po četiri gola, Ilija Brozović dodao je dva, a Blaženko Lacković jedan pogodak.

PSG teže od očekivanja potvrdio je prolaz protiv Szegeda. Nakon što je slavio u prvoj utakmici u Mađarskoj s 30:27, u uzvratu je tek u zadnjih 20 minuta zaigrao kako se i očekivalo te izborio prolaz.

Mađari su odigrali odličnih 40 minuta, imali su prednost 20 minuta prije kraja 25:21, ali nisu zadržali tu visoku razinu igre, domaćin je napokon nešto odigrao i susret se okrenuo na stranu Francuza koji odlaze u Köln.

PSG je impresivna momčad, ali odigrali su izvrsnu utakmicu. Na kraju nam je nedostajalo malo iskustva i to je bilo presudno. Međutim ponosan sam na moje igrače", istaknuo je Juan Carlos Pastor.

Kod PSG-a Mikkel Hansen postigao je sedam golova, Luka Karabatić šest, a Luka Stepančić dva. Kod Szegeda Zsolt Balogh postigao je osam golova, a Sandro Obranović tri.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Vardar Skoplje35:27Flensburg
Barcelona23:18Kiel
Paris Saint-Germain30:30OTP Bank Pick Szeged
Montpellier25:30Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!