Košarka

VIDEO: Celticsi pobjedom otvorili polufinalnu seriju, Bogdanović ponovno dvoznamenkast

Petar Jenjić • nedjelja, 30.04.2017.
VIDEO: Celticsi pobjedom otvorili polufinalnu seriju, Bogdanović ponovno dvoznamenkast
Foto: EPA

Započela je i prva polufinalna serija Istočne konferencije u kojoj je do početne prednosti došao Boston koji je u svom TD Gardenu svladao Washington Wizardse 123:111, za koje je Bojan Bogdanović ponovno odigrao vrlo dobro...

Celtics - Wizards 123:111 (24:38, 35:26, 16:36, 31:28)

Polufinale Istočne konferencije, prva utakmica:

BOSTON: Green, Crowder 24, Horford 21, Bradley 18, Thomas 33, Brown 5, Jerebko, Johnson, Olynyk 12, Rozier 4, Smart 6, Young, Zeller

WASHINGTON: Porter Jr. 16, Morris 5, Gortat 16, Beal 27, Wall 20, Bogdanović 10, Burke, Jennings, McClellan, Ochefu, Oubre Jr. 12, Satoransky, Smith 5

Boston Celticsi poveli su u polufinale Istočne konferencije protiv Washington Wizardsa, na domaćem su parketu slavili rezultatom 123:111 sjajnom obranom i tricaškom večeri.

Kao što se i moglo očekivati, vidjeli smo pravu ludnicu u prvoj utakmici između Bostona i Washingtona. Najbolja riječ kojom možemo opisati ovu utakmicu je - oscilacija. Obje su momčadi imale nevjerojatne padove u igri koji su rezultirali serijama suparnika.

Nakon što su dominirali prvu četvrtinu, Wizardsi su pali u sljedeće dvije i našli se u velikom zaostatku. Ipak, najviše zahvaljujući Bojanu Bogdanoviću uspjeli su se primaknuti na četiri koša minusa, ali već spomenuti sjajan šut za tricu je ponovno proradio i potvrdio pobjedu Zelenih.

Niti dvije minute nisu trebale Washingtonu da realizira četiri napada i povede 9:0. Uspavani TD Garden nije odmogao Wizardsima koji su nakon pet poena Johna Walla došli do 16:0 nakon četiri minute igre, katastrofalan skok u obrani prisilio je Brada Stevensa na rane promjene u momčadi. Prve poene iz igre ubacili su u šestoj minuti.

Uoči početka serije svakako je bilo pitanje koji će razigravač bolje odigrati i voditi svoju momčad do pobjede, John Wall ili Isaiah Thomas. Playmaker Celticsa pogodio je tri trice u vrlo kratkom razdoblju, a prednost Wizardsa se počela topiti. Ulaskom druge postave potpuno je nestala, Jae Crowder je pogodio tricu za 42:42. Dodatan je problem gostima stvorila i ozljeda Markieffa Morrisa nakon doskoka zbog čega je bio prisiljen napustiti teren.

Dugo je odolijevao Washington napadima Celticsa i u konačnici pokleknuo polovicom treće četvrtine kada je Crowder donio domaćinu prvo vodstvo na utakmici (73:71). Nevjerojatni Crowder nastavio je trpati šuteve za tricu i prednost Bostona je iz minute u minutu rasla, ubrzo postavši i dvoznamenkasta (91:80).

Stevens je našao pravu petorku koja je igrala odličnu obranu, zatvorili su sve prilaze košu i Wizardsi su bili prisiljeni ići na izolacije koje su završavale i više nego neuspješno.

Iako su imali 15 razlike na kraju četvrtine, Washington se približava u završnim minutama. Nakon što nije dobio nijednu loptu tijekom 15 minuta, Bogdanović je povezao deset poena svoje momčadi i vratio na četiri koša minusa (103:99). Međutim, raspoloženi Celticsi nastavili su s ubačajima za tricu, ubrzo su se vratili na dvoznamenkastu prednost i došli do pobjede.

Do pobjede ih je predvodio Isaiah Thomas s 33 poena (6/12 za dva, 5/11 za tricu, slobodna bacanja 6/7) i devet asistencija, dok je na rubu triple-double učinka bio Al Horford s 21 poenom (9/10 za dva, 1/3 za tricu), devet skokova i deset asistencija.

Bradley Beal je bio najučinkovitiji kod Washingtona s 27 koševa (5/12 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 5/7). Bojan Bogdanović ubacio je svih deset poena (1/2 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 2/3) u nepune dvije minute. U konačnici je na terenu proveo 18 minuta i tome dodao tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!