Košarka

CSKA rutinski do prednosti protiv Astane, Uniks napravio break protiv Lokomotiva

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
CSKA rutinski do prednosti protiv Astane, Uniks napravio break protiv Lokomotiva

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta VTB lige u seriji između CSKA i Astane te Lokomotiva i Uniksa. Uniks je uzeo gostujuću pobjedu dok je CSKA rutinski slavio...

Moskovski CSKA lakoćom je stigao do vodstva u seriji protiv Astane. U prvom dvoboju u Moskvi slavio je 77:54, bio je to susret lišen neizvjesnosti u kojem je domaćin imao ogromnu prednost od rane faze i bez problema je održavao.

Sve je bilo poznato prilično brzo, CSKA je odličnom obranom stvarao ogromne probleme gostima, u napadu su u početku dobar posao odrađivali Nando De Colo i Aaron Jackson te je već prva dionica završila s ogromnih 29:9 za Moskovljane.

Uz 20 izgubljenih lopti Astana nije imala nikakve šanse, a svjestan je toga bio i trener Ilias Papatheodorou. "Već u prvom poluvremenu imali smo previše izgubljenih lopti, njih čak 15, a CSKA je to iskoristio i pokazao svoju kvalitetu. Nismo bili ravnopravni, nadam se boljem nastupu u drugoj utakmici."

Kod CSKA istaknuli su se Vitali Fridzon s 18 poena i Nando De Colo s 13 poena i pet asistencija. Kod Astane Ousman Krubally ubacio je 15 poena uz deset skokova, a Dimitrios Katsivelis 14 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Puno zanimljivije bilo je u dvoboju između Lokomotiv Kubana i Uniksa. Lokomotiv u seriju ulazi s prednosti domaćeg terena, ali nakon prvog susreta tu prednost više nema.

Gosti su kontrolu nad susretom preuzeli u drugoj dionici kada su bili bolji protivnik, a u tom ritmu krenuli su i u treću gdje su vrlo brzo došli do plus 12. Ian Vougioukas pokrenuo je domaću seriju 12:0 za povratak u utakmicu, ali Uniks je u završnici treće dionice ipak došao do nove prednosti.

Na početku zadnjih deset minuta važne koševe ubacio je Anton Ponkrašov za novo odvajanje, no četiri minute prije kraja Lokomotiv se ponovno približio i smanjio na 61:59. Ipak obrana gostiju te trice Coloma i Ponkrašova bili su presudni i Uniks je došao do vrlo važne pobjede.

"Uniks je zasluženo slavio, mi bez naših ključnih igrača nismo mogli do pobjede. Međutim moraš se boriti bez obzira tko je na terenu, a ja ovdje nisam vidio borbu. Prije utakmice o tome smo razgovarali, ali nije pomoglo", istaknuo je Saša Obradović.

Kod Uniksa Ponkrašov je ubacio 15 poena, Joaquin Colom 14 poena uz osam asistencija i sedam skokova, a Artsiom Parahuski 11 poena uz deset skokova. Marko Banić za 23 minute ubacio je dva poena (1/2). Kod domaćina Taylor Rochestie ubacio je 11 poena, a Maurice Collins deset uz pet skokova.

VTB liga, četvrtfinale:
CSKA Moskva - Astana 77:54 (1-0)
Lokomotiv Kuban - Uniks Kazan 62:71 (0-1)

FOTO: VTB liga, Lokomotiv Kuban

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!