Tenis

Marin Čilić ispustio dvostruki break u drugom setu, ipak prošao u finale bez izgubljenog seta

Branimir Korać • subota, 06.05.2017.
Marin Čilić ispustio dvostruki break u drugom setu, ipak prošao u finale bez izgubljenog seta
Foto: EPA

Kako je izgledalo sredinom drugog seta, Marin Čilić bio je na putu još jedne vrlo brze pobjede u Istanbulu. Međutim Diego Sebastian Schwartzman probudio se nakon seta i četiri gema zaostatka te je Čilić uz tri spašene set lopte ipak slavio tek u tie-breaku...

Marin Čilić prošao je u finale ATP turnira u Istanbulu, a do finala je došao bez izgubljenog seta. Prvi problemi na ovom turniru javili su se u drugom setu polufinalnog dvoboja protiv Diega Sebastiana Schwartzmana, za njih je dobrim dijelom kriv i Marin koji se opustio nakon visokog vodstva i Argentinac je zakomplicirao set.

Ipak u ključnim trenucima Čilić je odigrao dobro, spasio je tri set lopte i iskoristio prvu meč loptu za ulazak u finale.

Nakon vrlo dobrih nastupa i ekspresnih pobjeda protiv Damira Džumhura i Stevea Darcisa, protiv Schwartzmana je vodio sa 6:1, 4:0 i činilo se da će i Argentinac također ubilježiti težak poraz, ali na kraju je ipak uspio odigrati bolje u nastavku meča i Marinu otežati posao.

Prvi set bio je brz i lagan za Marina. Potrajao je manje od pola sata, Čilić ga je otvorio s 5:0 i rutinski ga osvojio sa 6:1.

U istom ritmu nastavio je i u drugom setu gdje je poveo s 4:0, a da Schwartzman nije imao niti jednu lopticu za osvajanje gema. Međutim nakon toga Čilić gubi četiri gema u nizu da bi u devetom gemu napravio break i došao do servisa za meč. Tu je spasio tri break lopte, ne i četvrtu te se Schwartzman uspio spasiti.

Set je otišao u tie-break gdje je Argentinac poveo sa 6:4, imao set loptu i kod 7:6, ali Čilić se spasio i s 9:7 u 13. igri izborio je prolaz u finale.

Protivnika u finalu Marin će saznati nešto kasnije kada će svoj meč odigrati Miloš Raonić, povratnik nakon ozljede, te Viktor Troicki.

Čiliću je ovo 401. pobjeda u karijeri, 28. finale i prvo ove godine. Posljednje je dohvatio krajem listopada u Baselu kada je u finalu nadigrao Keija Nishikorija. Posljednje finale na zemlji odigrao je lani u Ženevi i izgubio od Stana Wawrinke, a zadnji put turnir na zemlji osvojio je još 2012. godine u Umagu gdje je svladao Marcela Granollersa.

ATP Istanbul, polufinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 3) 6:1, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2017. u 16:42
    @LORENZO-->koji je tebi k.... kakvi Bata jebote,Boba,pa daj ak već nisi na ziher pogledaj točne podatke, i kakvo plaćanje poreza u Monaku, kaj pljugaš ti bog te, e jebote, izrešetaš informacije i tekst s nebulozama i ostaneš živ....
    Obrisan korisnik
  • interreg07.05.2017. u 09:39
    Ljudi, finale bez izgubljenog seta.... Cemu tolika kritika? Malo se opustio u drugom setu pa sta? To je hrvat, takvi smo... ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik06.05.2017. u 21:26
    Srbi kmeče zato jer više nije najbolji, to samo pokazuje koliko su razmaženi uspjesima Novaka. a prije Novaka realno u Srbiji gotoov nitko nije pratio tenis, pratilo se ali jako malo. Monika Seles je više bila ikona jugo tenisa, pa onda i onaj Bata Živojinović, a ove cure i ženski tenis ih nisu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Duje7706.05.2017. u 19:04
    Malo ga kenjate previše, ovaj Schwartzmann je imao Nadala na reketu u Monte Carlu, kakve je on padove imao u meču....Uđe u finale s pobjedom u dva seta, opet ne valja, ništa ispod 6:0, 6:0 se ne priznaje.Jedino su srbi gori od nas, koji nesretnog Đokovića koji je top 5 tenisač ikad pljuju kao da je... [više na forumu]
    Duje77
  • Obrisan korisnik06.05.2017. u 18:58
    Marin ima padove kao žena. I to mislim na ženske tenisačice, jer kod njih je normalan rezultat 2-6 6-1 0-6. Ali dobro, opet je uspio okrenuti. Sretno sutra.
    Obrisan korisnik