Košarka

VIDEO: Warriorsi imaju previše napadačkih oružja, sjajni Durant potopio Jazz

Dario Dodić • nedjelja, 07.05.2017.
VIDEO: Warriorsi imaju previše napadačkih oružja, sjajni Durant potopio Jazz
Foto: EPA

Golden State Warriorsi odigrali su najslabiju utakmicu serije, Utah Jazz najbolju, no ipak su do treće pobjede došli aktualni NBA doprvaci, na krilima fenomenalnog Kevina Duranta...

Utah Jazz - Golden State Warriors 91:102 (0-3)

Utah Jazz u trećoj je utakmici polufinalne serije Zapada protiv Golden State Warriorsa, prvoj na domaćem parketu, bila najbliže pobjedi, a nije bila ni blizu. Uštopali su domaći igrači tri zvijezde doprvaka, ali nisu četvrtu. Kevin Durant se fantastičnim nastupom pobrinuo da Jazzeri ne dođu do pobjede, slavili su Warriorsi 102:91 i poveli s neuhvatljivih 3-0 u seriji.

"Pokušat ću ovo reći što skromnije, ali ovo radim već zaista dugo i svako jutro kad imamo utakmicu i ustanem iz kreveta osjećam da mogu izaći na parket i zabijati koševe. Bitne su druge stvari koje se trudim raditi, igrati obranu, pomagati svojim suigračima, otvarati im šuteve, rotirati loptu, namještati blokove. Postizanje koševa nije lagano, ali to je ono što radim najbolje. Osjećam da mi olakšava šutiranje kad se trudim raditi i druge stvari", rekao je Durant nakon utakmice.

Iako su Warriorsi ponovno odlično otvorili susret, imali su deset koševa razlike nakon prve četvrtine, Jazzeri su se vratili u utakmicu i nakon 119 minuta serije došli do prvog vodstva, minutu prije kraja druge četvrtine. Imali su domaći košarkaši i devet koševa prednosti u trećoj četvrtini, vodili su i na ulasku u posljednju dionicu igre, a onda je proradio i Steph Curry i Warriorsi su pobjegli do nove pobjede.

Durant je odigrao 39 minuta i za to vrijeme upisao 38 koševa i 13 skokova uz šut iz igre 15/26. Curry je loše ušao u utakmicu, ali je na kraju skupio sasvim pristojnih 23 poena, uz slab šut iz igre (6/20). Još je samo Andre Iguodala bio dvoznamenkast s 11 poena, Draymond Green ubacio je devet koševa uz deset skokova, Klay Thompson je uz šut 1/9 iz igre upisao tek šest poena.

George Hill zbog ozljede nožnog palca nije igrao drugu utakmicu zaredom, Jazzere je predvodio Gordon Hayward s 29 poena i šest asistencija, Rudy Gobert dodao je 21 koš uz 15 skokova i dvije blokade.

Četvrta utakmica igra se u Salt Lake Cityju u noći s ponedjeljka na utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2017. u 10:03
    Izolacijom Duranta su jedino ovo i dobili.. Jazz je morao ovo uzet uz Curryev i Thompsonov loš šut.
    Obrisan korisnik