Košarka

VIDEO: Celticsi razbili Wizardse i došli do meč-lopte, Bojan Bogdanović uklopio se u sivilo gostiju

Dario Dodić • četvrtak, 11.05.2017.
VIDEO: Celticsi razbili Wizardse i došli do meč-lopte, Bojan Bogdanović uklopio se u sivilo gostiju
Foto: EPA

Košarkaši Boston Celticsa sjajnim su momčadskim pristupom sinoć u Bostonu došli do uvjerljive pobjede protiv Washington Wizardsa i poveli s 3-2 u polufinalu Istoka...

Boston Celtics - Washington Wizards 123:101 (3-2)

Dok su se Washington Wizardsi fokusirali na Isaiaha Thomasa Boston Celticsi su u petoj utakmici ponovno otkrili čari momčadske košarke i sve prednosti koje ona nosi. Thomas se podredio timu, a tim je demolirao Wizardse i s laganih 123:101 poveo 3-2 u polufinalu Istoka.

Celticsi su se serijom 16:0 u prvoj četvrtini odvojili od Wizardsa, prvu dionicu igre zaključili s 33:21 i nakon toga samo gradili svoju prednost. U posljednjoj četvrtini došli su i do +26, bila je ovo lagana pobjeda domaće momčadi, koja je ubacila čak 16 trica, trener gostiju Scott Brooks rekao je kako je razočaran jer njegova momčad nijednu situaciju za tricu nije otežala Celticsima.

"Mi smo tim i potreban je timski angažman ukoliko želite pobijediti Washington Wizardse", rekao je nakon utakmice jedan od junaka Bostona, Avery Bradley. Bradley je ostvario najbolji učinak playoff karijere i s 29 koševa predvodio Celticse do uvjerljive pobjede.

Al Horford ubacio je 19 poena uz sedam asistencija i šest skokova, dok se Thomas zaustavio na 18 koševa i devet asistencija. Thomas je kroz gledanje snimki treće i četvrte utakmice shvatio da treba modificirati svoju igru kad su na njemu tri ili četiri braniča. Kaže kako je sazrio i shvatio da ne mora forsirati solo-akcije koje bi možda ranije u karijeri forsirao: "Sad vidim stvari na drugačiji način. U isto vrijeme to ne znači da ću prestati biti agresivan, i dalje ću pokušavati kreirati akcije, ne samo za sebe već i za moje suigrače." 18 je koševa uz osam skokova prikupio Jae Crowder.

Wizardsi nisu pobijedili utakmicu doigravanja u gostima kod Celticsa još od daleke 1982. godine. Sinoć ih je s 21 poenom (7/17 iz igre) predvodio John Wall: "Bili su čvršća momčad danas. Tijekom čitave serije uvijek je pobjeđivala momčad koja je bila čvršća u toj utakmici", zaključio je Wall.

Bradley Beal je odigrao još jednu slabu utakmicu, ubacio je 16 poena i za to potrošio 19 lopti. Po 13 su koševa dodali Otto Porter Jr. i Kelly Oubre Jr., povratnik nakon jedne utakmice suspenzije. Bojan Bogdanović savršeno se uklopio u sivilo Wizardsa, na parketu je proveo 23 minute i za to vrijeme upisao šest koševa (3/4 za 1, 0/3 za 2, 1/4 za 3), šest skokova, četiri asistencije i ukradenu loptu.

Šesta utakmica igra se u Washingtonu u noći s petka na subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!