Košarka

VIDEO: Kraj sezone za Bogdanovića, Thomas i Olynyk odveli Celticse u finale Istoka

Dario Dodić • utorak, 16.05.2017.
VIDEO: Kraj sezone za Bogdanovića, Thomas i Olynyk odveli Celticse u finale Istoka
Foto: EPA

Košarkaši Boston Celticsa u odlučujućoj su, sedmoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije sa 115:105 svladali Washington Wizardse i plasirali se u finale gdje ih čekaju prvaci, Cleveland Cavaliersi...

Boston Celtics - Washington Wizards 115:105 (4-3)

Prethodnih deset susreta Boston Celticsa i Washington Wizardsa ove sezone, što u regularnom dijelu, što u doigravanju, otišlo je na stranu domaćina. Ništa drugačije nije bilo sinoć. U još jednoj igri mačke i miša, u kojoj se u svakoj četvrtini nekoliko puta mijenjala uloga dvaju momčadi, na kraju je na vrhu ostao Boston.

Zasluženo, pokazali su više od igre i kroz seriju imali više raspoloženih igrača. Čak i ponekad kad su gubili nije bilo posve jasno na koji način su Wizardsi došli do pobjede. Sinoć nejasnoća nije bilo, Celticsi su slavili 115:105 i plasirali se u finale Istoka gdje će imati domaćinsku prednost protiv aktualnih prvaka, Cleveland Cavaliersa.

Još se jednom susret lomio u samoj završnici, nakon što ga je bolje otvorio Boston, a onda u svoju korist okrenuo Washington. Imali su Wizardsi 76:72 krajem treće četvrtine, a onda Celticsi serijom 22:5 odlaze na 94:81. Ni tu nije bilo gotovo, na krilima raspoloženog Bradleyja Beala Wizardsi se drže u igri, zabijaju sedam uzastopnih koševa u manje od minute i dolaze na šest koševa zaostatka.

U konačnici je gostima, koji nisu pobijedili u sedmoj utakmici doigravanja od daleke 1979. godine, presudio neočekivani junak Bostona, Kelly Olynyk. U završnici je u jednom trenutku postigao 11 od 13 koševa Celticsa, koji su otišli na 110:100. Nakon toga više nije bilo nade za Wizardse. "Jednostavno je pogađao. On je bio razlika danas, velika razlika", rekao je centar Wizardsa, Marcin Gortat.

Olynyk je utakmicu završio s učinkom karijere u doigravanju, ubacio je 26 poena i predvodio sjajnu klupu Bostona, koja je zapravo bila ključna za četvrtu pobjedu Celticsa. Naime, klupa domaćina postigla je 48 koševa, naspram mizernih pet koševa koje je postigla klupa Wizardsa.

Svih pet koševa klupe ubacio je Bojan Bogdanović (2/2 za 2, 1/2 za 3) uz jedan skok, za što mu je trebalo 16 minuta igre. Teško se oteti dojmu da su ga Wizardsi u ključnoj utakmici mogli bolje iskoristiti. Ovako je većinu napada koje je odigrao stajao na trici i čekao loptu, koja najčešće nije došla. U obrani je bio vrlo korektan, nekoliko puta mu je igrač kroz blokove uspio pobjeći, ali njegovim suigračima su još lakše prolazili iza leđa i dolazili do laganih polaganja.

Odličan je kod Celticsa bio i Isaiah Thomas, prvu sedmu utakmicu u karijeri završio je s 29 koševa i 12 asistencija. Uz već spomenutog Olynyka valja istaknuti i Ala Horforda s 15 poena, Jaea Crowdera s 14 te Marcusa Smarta s 13 koševa.

Najbolji kod Wizardsa bio je Beal s 38 poena (9/10 slobodna, 12/22 iz igre), dok je John Wall donekle podbacio, utakmicu je završio s 18 poena, za što je ispucao 23 lopte iz igre, i 11 asistencija. Otto Porter Jr. ubacio je 20 poena uz deset skokova, dok je Markieff Morris večer okončao s 18 poena i devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!