Košarka

VIDEO: LeBron i društvo razbili Celticse i vratili prednost domaćeg parketa

Dario Dodić • četvrtak, 18.05.2017.
VIDEO: LeBron i društvo razbili Celticse i vratili prednost domaćeg parketa
Foto: EPA

Deset dana pauze između dvije utakmice samo je koristilo LeBronu Jamesu i Cleveland Cavaliersima koji su već do poluvremena razmontirali Celticse u Bostonu i lako došli do prve pobjede u finalu Istoka...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 104:117 (0-1)

Ako je suditi po prvoj utakmici finala NBA doigravanja Istočne konferencije, Boston Celticsi su na dobrom putu prema metli. Unatoč prednosti domaćeg parketa, koju su lijepo koristili protiv Washington Wizardsa, Boston Celticsi se nisu niti pojavili protiv Cavsa predvođenih fenomenalnim LeBronom Jamesom.

Stara NBA narodna poslovica kaže kako ne valja imati predugu pauzu između dvije runde doigravanja. Deset su dana Cavsi odmarali prije dvoboja u Bostonu i nisu izgledali nimalo zahrđalo. Ne samo da nisu izgledali zahrđalo nego su od prve sekunde krenuli dominantno, Celticsi nisu znali što ih je snašlo. Utakmica je već bila gotova u prvom poluvremenu, aktualni prvaci imali su i 26 koševa prednosti, a onda su rutinski priveli susret kraju i sa 117:104 poveli u seriji.

Fenomenalan je bio LeBron James, koji u ovom doigravanju izgleda zrelije no ikad. Pravi je vođa na terenu, čak i kad to znači da treba razdavajati zaraćene Thompsona i Smarta. Vidi samo cilj ispred sebe, nije bilo važno tko ga je od Celticsa čuvao, svi su završili isto - loše.

"Igra na visokoj razini. I to je razlog zašto se toliko "šlepamo" na njega. Kad LeBron igra na ovakvoj razini ostali momci moraju biti samo solidni i imamo dobru šansu pobijediti", rekao je trener Cavsa Tyronn Lue.

Ostali momci nisu bili samo solidni, barem ne Kevin Love, koji je odigrao najbolju playoff utakmicu karijere, i Tristan Thompson: "Naša dvojica velikih igrača zacrtala su smjer igre - Kevin i TT (Tristan Thompson), bili su fenomenalni. Vidio sam to Kevu u očima jutros. Znao sam kakvu će utakmicu odigrati. Isporučio je sjajnu partiju za nas", rekao je LeBron nakon utakmice.

Kralj James je unatoč slabom šutu za tri poena (1/6) u 42 minute na parketu ubacio 38 koševa uz devet skokova i sedam asistencija. Love je večer okončao s najboljim učinkom karijere u doigravanju, ubacio je 32 koša i tome dodao 12 skokova. Tristan Thompson u pobjedu je ugradio 20 koševa i devet skokova. Kyrie Irving nije impresionirao, ali nije bilo ni potrebe, ubacio je 11 poena uz šut iz igre 4/11.

Jae Crowder i Avery Bradley predvodili su Celticse sa po 21 košem. Isaiah Thomas je ubacio 17 koševa (1/3 slobodna, 7/19 iz igre) i dodao deset asistencija, po 11 su poena dodali Horford i Green.

Druga utakmica igra se također u Bostonu, u noći s petka na subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!