Nogomet

Pique: "Buffon treba osvojiti Zlatnu loptu"

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2017.
Pique: "Buffon treba osvojiti Zlatnu loptu"
Foto: EPA

Barcelonin branič Gerard Pique smatra kako bi sljedeće izdanje Zlatne lopte trebao osvojiti Gigi Buffon. Pique je uvjeren kako upravo Buffon zaslužuje postati prvi vratar nakon Leva Jašina koji je okrunjen za najboljeg...

Iza Gianluigija Buffona je još jedna sjajna sezona. Igrao je ključnu ulogu u dvostrukoj kruni Juventusa, ali i u pohodu na finale Lige prvaka. Bez obzira na to što ističe Lionela Messija kao najboljeg igrača u povijesti, Gerard Pique smatra kako ove sezone Zlatnu loptu zaslužuje Buffon.

"Lionel Messi je najbolji igrač svijeta i najbolji u povijesti te će osvojiti još Zlatnih lopti. Ali ako gledamo trofeje, onda ove godine nagradu zaslužuje Gianluigi Buffon. Osvojio je Scudetto, Coppa Italiju i još uvijek može osvojiti i Ligu prvaka. Zaslužio je to zbog karijere kakvu je imao, zbog ove sezone i zato što bi bilo lijepo vidjeti na vrhu jednog vratara nakon Leva Jašina."

U finalu Lige prvaka navijat će za Juventus, što nije nikakvo iznenađenje.

"Juventus već godinama gura sjajno zbog igrača kao što je Buffon. Upravo on ima veliku želju za osvajanjem ovog trofeja po prvi put. Tu je i moj bivši suigrač iz Barcelone Dani Alves i bilo bi sjajno da uzmu titulu. Juventus je bez dvojbe jedan od najvećih europskih klubova. Obrambeno su najjači, a to su pokazali i protiv nas gdje u dvije utakmice nismo mogli do pogotka. Chiellini, Bonucci i Barzagli su sjajni igrači."

Ako Buffon osvoji Zlatnu loptu, bit će prvi vratar kojem je to pošlo za rukom nakon što je Jašin proglašen najboljim još davne 1963. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2017. u 18:51
    Dadne?? Kaj to znači, molim te?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2017. u 14:20
    bolje da Messiju dadne
    Obrisan korisnik