Nogomet

Wayne Rooney ostao bez Southgateovog poziva za utakmice sa Škotskom i Francuskom

Dario Dodić • četvrtak, 25.05.2017.
Wayne Rooney ostao bez Southgateovog poziva za utakmice sa Škotskom i Francuskom
Foto: EPA

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate s popisa kandidata za utakmice protiv Škotske i Francuske izostavio je kapetana Waynea Rooneyja...

Pred Englezima su dvije velike utakmice, ona protiv Škotske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te prijateljski dvoboj protiv Francuske na Stade de Franceu. Englezi nakon pet kola drže vrh skupine F, a u Glasgowu će na Hampden Parku tražiti pobjedu protiv Škotske. Sigurno je da za taj dvoboj neće kandidirati engleski rekorder Wayne Rooney.

Donedavni kapetan sa 119 nastupa i najbolji strijelac u povijesti Engleske s 53 gola izostavljen je s popisa izbornika Garetha Southgatea. Drugi put zaredom, jer zbog ozljede nije kandidirao ni za prethodno okupljanje, u ožujku, kada je Engleska igrala protiv Litve i Njemačke.

S obzirom da u posljednje vrijeme ne igra niti kod Josea Mourinha u Manchester Unitedu, sve su glasnija šuškanja kako je došlo vrijeme da se Rooney oprosti od reprezentacije.

Izbornik Southgate nije komentirao izostavljanje Rooneyja s popisa, ali se dotakao predstojećih utakmica: "Utakmica sa Škotskom jedno je od najvećih nogometnih rivalstava. Nalazimo se na dobroj poziciji u skupini i pobjeda bi nas dodatno učvrstila na vrhu, što je ujedno i naš cilj. Francuska nam je veliki izazov, naše ambicije u prijateljskim utakmicama su uvijek igrati s najboljim mogućim sastavima, kao što smo činili protiv Španjolske i Njemačke."

Po prvi put će u Southgateovoj Engleskoj u sastavu biti i Harry Kane, koji je zbog ozljeda propustio sve dosadašnje utakmice koje je vodio Southgate.

Kandidati za utakmice sa Škotskom i Francuskom:

Vratari: Jack Butland (Stoke), Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino, posudba iz Manchester Cityja), Tom Heaton (Burnley)

Braniči: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Aaron Cresswell (West Ham), Ben Gibson (Middlesbrough), Phil Jones (Man Utd), Chris Smalling (Man Utd), John Stones (Man City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Tottenham)

Veznjaci: Dele Alli (Tottenham), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Man Utd), Jake Livermore (West Brom), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Man City)

Napadači: Jermain Defoe (Sunderland), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Man Utd), Jamie Vardy (Leicester)

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!