Tenis

U finalnom dvoboju u Strasbourgu Stosur zaustavila Gavrilovu i zadržala titulu najbolje Australke

Dario Dodić • subota, 27.05.2017.
U finalnom dvoboju u Strasbourgu Stosur zaustavila Gavrilovu i zadržala titulu najbolje Australke
Foto: EPA

U zanimljivom finalnom dvoboju WTA turnira u Strasbourgu Samantha Stosur svladala je u tri seta sunarodnjakinju Dariju Gavrilovu i zadržala titulu najbolje australske tenisačice...

Australka Daria Gavrilova igrala je sjajan tenis na WTA turniru u Strasbourgu te je zasluženo ostvarila plasman u finale. Nadala se da će doći i do prve titule u karijeri i to protiv najbolje australske tenisačice Samanthe Stosur.

Bio je ovo ipak nešto važniji meč od pukog osvajanja titule u Strasbourgu. Naime, pobjednica meča bila bi ujedno okrunjena titulom najbolje tenisačice Australije. Gavrilova se nadala kako će upravo ona biti ta koja će s trona skinuti Stosur, veteranka je već 450 tjedana najbolje plasirana Australka.

Iako je dobro krenula, Gavrilova nije uspjela. Uzela je Gavrilova prvi set u kojem su obje tenisačice imale velikih problema s držanjem servisa. Gavrilova je došla do tri breaka, Stosur do dva, sa 7:5 nakon više od sat vremena igre Gavrilova dolazi do prednosti.

Australska veteranka pribrala se u drugom setu, tek je jednu break-priliku priuštila Gavrilovoj, sve je ostalo na prilici, Stosur je čvrsto držala svoj servis. U desetoj igri popustila je Gavrilova, Stosur je došla do 30:40 i set-lopte koju koristi i sa 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima.

Obje su tenisačice izgubile servis na otvaranju odlučujućeg, trećeg seta, no Stosur je uspjela i u šestoj igri oteti servis Gavrilovoj. Na 5:3 je servirala za meč, glatko došla do tri meč-lopte, iskoristila prvu i zadržala primat u australskom tenisu.

WTA Strasbourg, finale:
Samantha Stosur (AUS, 6) - Daria Gavrilova (AUS, 7) 5:7, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!