Košarka

Valencia u napetoj završnici svladala Barcelonu i prošla u polufinale, solidan nastup Tomića

Petar Jenjić • subota, 27.05.2017.
Valencia u napetoj završnici svladala Barcelonu i prošla u polufinale, solidan nastup Tomića
Foto: EPA

Košarkaši Valencije prošli su u polufinale španjolskog prvenstva, u odlučujućoj trećoj utakmici svladali su Barcelonu 67:64. Katalonska je momčad imala napad za produžetak, ali Tyrese Rice nije bio precizan...

Četvrtfinalna majstorica i najzanimljiviji par dosadašnjeg doigravanja otišao je na stranu Valencije koja je kod kuće bila bolja od Barcelone i izbacila je iz daljnjeg natjecanja. Šišmiši su slavili rezultatom 67:64.

S puno više želje i motiva krenuli su domaćini u današnji susret, sjajno su igrali u uvodnim minutama i došli do prednosti 15:3. Uzvratili su gosti preko Brada Olesona i Petteri Koponena i vratili svoju momčad u egal. Obje su momčadi uskoro ušle u greške, nervoza se uvukla što nije bilo čudno s obzirom na ulog koji je ova utakmica nosila. Domaćin je na poluvremenu imao pet koševa viška (31:26).

Dvoboj je u samoj završnici bio vrlo napet, Barcelona se jako dobro držala unatoč ozljedi Victora Clavera i tek zbog promašenog slobodnog bacanja Ante Tomića nije došla do prednosti. Sastre je donio domaćinima tri koša viška 12 sekundi prije kraja, katalonska je momčad mogla izboriti produžetak, ali Tyrese Rice nije bio precizan.

Domaćine je do pobjede predvodio Fernando San Emeterio s 13 poena (1/2 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/3), dok je Rafa Martinez dodao 12 koševa (1/1 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 4/4).

Najbolji je kod gostiju bio Tyrese Rice s 18 poena, ali s vrlo lošim postotkom šuta (5/9 za dva, 2/11 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Ante Tomić je zaključio susret s 14 koševa (4/7 za dva, slobodna bacanja 6/11), šest skokova i tri asistencije za 31 minutu na terenu.

ACB, četvrtfinale:
Valencia - Barcelona 67:64 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!