Nogomet

Kek: "Dinamo je nakon subote favorit, ali pokazali smo da možemo s njim igrati"

Mihaela Bradovski • utorak, 30.05.2017.
Kek: "Dinamo je nakon subote favorit, ali pokazali smo da možemo s njim igrati"
Foto: FaH

Riječani su se oporavili od teškog poraza u subotu u Maksimiru i spremni su za borbu za novi trofej. U Varaždinu u finalu Kupa igrat će protiv Dinama...

Matjaž Kek ne sumnja u motiv svojih igrača koji su proslavili naslov prvaka i žele sezonu završiti novim trofejom, pobjednika Kupa.

"Naše želje su jasne, pamte se samo pobjednici. U subotu smo vidjeli kakav nas protivnik očekuje. Veliki motiv i želja vode nas uoči ovog susreta iako je iza nas jako teška sezone. Bio bih presretan ako odigramo pravu utakmicu i krasnom ambijentu što bi bila dobra reklama za hrvatsku ligu."

Riječani su u subotu bili "mamurni", nisu bili pravi, ali Kek ništa ne zamjera svojim igračima.

"Ovakav uspjeh kakav je Rijeka ostvarila morao se proslaviti jer bi inače bili ljudi bez emocija koji ne znaju proslaviti nešto veliko. Međutim, nogomet se igrao i prije, a igrat će se i poslije ovog finala. Ja bih se na njihovom mjestu još više veselio, ali bih isto tako napravio sve da izgledam bolje nego što su izgledali u Maksimiru. Reakcija nakon subote bila je dobra, ali nitko ne zna kako će izgledati na terenu. Kada misliš da si napravio sve za pobjedu, odigraju loše, a kada misliš da nisi ništa dobro napravio, oni te iznenade."

Što se tiče konkurencije za dvoboj u Varaždinu, nema onih koji su definitivno out.

"Nisu trenirali Župarić i Gorgon, upitnik je nad Malešom i Bradarićem koji osjećaju posljedice iz Maksimira. Liječnička služba radi sve da osposobi igrače i vidjet ćemo, ali još uvijek nitko nije otpao definitivno."

Nakon tih 5:2 u Maksimiru, Kek ulogu favorita prebacuje na stranu Modrih.

"Dinamo se subotnjom pobjedom profilirao u favorita u ovom finalu, ali mi smo pokazali ove sezone da možemo s njim igrati. Nekad u životu je dobro upisati poraz koji te otrijezni. Subotnja utakmica bila je revijalna, a mi smo opet pokazali da ne znamo igrati revijalne utakmice. Sama priprema te utakmice nije bila upitna, izvedba je bila loša i navela me na neka druga taktička razmišljanja."

"Sigurno nećemo stati na 16 metara i čekati da nas nadigraju. Dinamo je u Maksimiru pokazao individualnu i momčadsku kvalitetu i od srca sam mu čestitao. Izuzetno mi je drago da su i svi iz Dinama, igrači, uprava, stručni stožer, čestitali Rijeci titulu prvaka države. To je ono što nas mora voditi prema naprijed."

U Maksimiru Mario Gavranović bio je na klupi, ali u Varaždinu bit će spreman i igrati od prve minute te se i on nada trofeju.

"Svaki igrač raduje se ovoj predivnoj utakmici, dvije najbolje hrvatske momčadi su u finalu Kupa. Mi smo se dobro pripremili i učinit ćemo sve na terenu da osvojimo i ovaj trofej. Svaki igrač zna da nismo dobro izgledali u Maksimiru, ali mislim da nema nijedna druga utakmica u kojoj smo bili ovako loši. Finale Kupa bit će sasvim duga priča, ući ćemo puno inteligentnije u utakmicu i moramo pokazati svoje pravo lice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!