Košarka

Crvena zvezda stigla do treće uzastopne titule, FMP bez šanse

Petar Jenjić • petak, 16.06.2017.
Crvena zvezda stigla do treće uzastopne titule, FMP bez šanse
Foto: FaH

Crvena zvezda došla je do treće uzastopne titule prvaka Srbije, u finalnoj seriji nije imala prevelikih problema protiv FMP-a kojeg je porazila s ukupnih 3-0. Posljednju pobjedu ostvarila je večeras pred ispunjenim Pionirom, slavila je rezultatom 87:57...

Iako su u polufinalu porazili Partizan, košarkaši FMP-a nisu imali dovoljno kvalitete i snage parirati Crvenoj zvezdi. Momčad Dejana Radonjića dominirala je u sva tri finalna susreta i u konačnici došla do trećeg uzastopnog naslova srpskog prvaka.

O odličnoj timskoj igri Crvene zvezde dovoljno govori podatak kako su u ove tri utakmice ubilježili ukupno 83 asistencije. Nakon naslova u srpskom Kupu i ABA ligi, titula u domaćem prvenstvu samo je kruna sjajno odigrane sezone.

Večeras su pred ispunjenim Pionirom slavili rezultatom 87:57, u utakmici u kojoj je samo bilo pitanje kojom će razlikom slaviti. Već je nakon prve četvrtine sve bilo riješeno, domaćin je vodio 21 razlike (30:9) i mirno održavao stečeno vodstvo.

Do pobjede je predvodio Ognjen Dobrić s 21 poenom (3/3 za dva, 5/7 za tricu), dok je Marko Simonović dodao 11 koševa (3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Najučinkovitiji je kod gostiju bio Dragan Apić s 13 poena (6/10 za dva, slobodna bacanja 1/2).

Srpska liga, finale:
Crvena zvezda - FMP 87:57 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!