Nogomet

VIDEO: Portugalci svladali Srbiju, Španjolci krasnim golovima razmontirali Makedoniju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.06.2017.
VIDEO: Portugalci svladali Srbiju, Španjolci krasnim golovima razmontirali Makedoniju
Foto: EPA

Započelo je natjecanje i u skupini B Europskog prvenstva do 21 godine, a pobjedama su ga otvorili Portugal i Španjolska protiv Srbije i Makedonije...

Portugal je odlično otvorio nastup na Europskom prvenstvu, u prvom kolu imao je težak posao protiv Srbije, ali svladao ju je s 2:0 i tako krenuo s tri osvojena boda. U zanimljivom dvoboju Portugalci su bolje iskoristili svoje prilike iako je Srbija u najmanju ruku bila ravnopravan protivnik.

Portugalci su već u petoj minuti mogli do vodstva kada je nakon ubačaja iz prekida pucao Diogo Jota, ali vratnica je spasila Srbiju.

Sredinom prvog dijela Uroš Đurđević bio je u odličnoj prilici, dobio je loptu u sredini kaznenog prostora, ali udarac nije bio dovoljno precizan.

U 37. minuti Portugal je stigao do vodstva. Milinković-Savić odbio je loptu nakon ubačaja s lijeve strane, ali ona je došla samo do Goncala Guedesa koji iz blizine glavom je šalje u mrežu.

U drugom dijelu Marko Grujić i Nemanja Radonjić bili su najbliže novom pogotku, no nisu zabili, a onda je Portugal u 88. minuti zaključio priču. Renato Sanches krasnim dodavanjem izbacio je u stopostotnu priliku Brunu Fernandesa koji lakoćom zabija za konačnih 2:0.

U drugom susretu Španjolska je pregazila Makedoniju s 5:0. Rezultat izgleda jako ružno, a Makedonija nije izgledala baš toliko loše, no španjolska realizacija u ovom susretu bila je sjajna.

Već u desetoj minuti Saul Niguez briljantnim škaricama dovodi Španjolsku u vodstvo iako ovaj pogodak ide na dušu vratara Igora Aleksovskog koji je vrlo loše reagirao.

Šest minuta kasnije nova majstorija Španjolaca, ovaj put Marca Asensija koji iz velike udaljenosti pogađa suprotni gornji kut makedonskog gola.

Treći pogodak stigao je iz kaznenog udarca u 35. minuti, zabio ga je Gerard Deulofeu i bilo je jasno da će Makedonci upisati poraz.

S još dva lijepa pogotka Asensija u nastavku Španjolska je samo zaključila priču za konačnih 5:0.

Europsko prvenstvo U-21, skupina B:
Portugal - Srbija 2:0
Španjolska - Makedonija 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!