Tenis

Donna Vekić poražena na startu WTA turnira u Birminghamu

Mihaela Bradovski • utorak, 20.06.2017.
Donna Vekić poražena na startu WTA turnira u Birminghamu
Foto: FaH

Samo dva dana nakon osvajanja turnira u Nottinghamu Donna Vekić morala je ponovno na teren, ovaj put u Birminghamu gdje je u prvom kolu igrala i izgubila od Amerikanke Alison Riske...

Nakon sjajnih igara u Nottinghamu gdje je otišla do kraja i odnijela titulu pobjednice svladavši na kraju Johannu Kontu, Donna Vekić zaustavljena je na startu turnira u Birminghamu.

Protivnica u prvom kolu bila joj je Amerikanka Alison Riske koja je također igrala u Nottinghamu, ali za razliku od Vekić ona je već u drugom kolu završila s nastupom. Tamo je svladala Heather Watson i izgubila od Magdalene Rybarikove.

Vekić je u ovaj dvoboj ušla s dobrim omjerom protiv Amerikanke, bio im je to treći međusobni dvoboj, a u prva dva uspješnija je bila Donna. Prvo je u Kaohsiungu prošle godine slavila u tri seta, a onda je ove godine u Indian Wellsu bila bolja sa 6:3, 7:6.

Ovdje je bio sličan rezultat, samo na stranu Riske koja je tako stigla do vrijedne pobjede. Amerikanka je slavila sa 6:2, 7:6 za sat i pol igre i tako je izborila prolaz u drugo kolo.

U prvom setu Vekić je dva puta gubila početni udarac i nakon vodstva 2:1 izgubila set sa 6:2. U drugom setu ona je stvarala pritisak i u drugom i osmom gemu imala break lopte, nije uspjela oduzeti servis protivnici i set je otišao u tie-break. Tamo je Riske bila koncentriranija, pobjegla je na 5:1 i nakon toga mirno završila meč.

Amerikanka je prošle godine osvojila turnir u Eastbourneu i igrala u finalu Nottinghama stoga je bilo i za očekivati da će na ovoj podlozi predstavljati izazov za Donnu.

WTA Birmingham, prvo kolo:
Alison Riske (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!