Košarka

VIDEO: Zubac nadigrao Žižića, Ball se vratio triple-doubleom, Tatum nastavio dominaciju

Dario Dodić • nedjelja, 09.07.2017.
VIDEO: Zubac nadigrao Žižića, Ball se vratio triple-doubleom, Tatum nastavio dominaciju
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo sinoć u NBA ljetnoj ligi, Ivica Zubac i Ante Žižić igrali su jedan protiv drugoga, Lonzo Ball se nakon slabog debija vratio triple-doubleom, Markelle Fultz je iskrenuo gležanj, dok je Jayson Tatum odigrao još jednu dominantnu partiju...

Boston Celticsi protiv Los Angeles Lakersa, Ante Žižić protiv Ivice Zupca. Sinoć su na turniru NBA ljetne lige u Las Vegasu dvojica Hrvata igrala jedan protiv drugoga. Iako ponovno nije impresionirao, Zubac je nadigrao Žižića, koji je odigrao vjerojatno najslabiju utakmicu dosad.

U deset minuta prikupio je tek dva poena uz šut iz igre 1/4. Zubac je odigrao dobru obranu na Žižiću, iako mimo toga nije bio očekivano dominantan u obrambenim zadacima. Zubac je igrao 16 minuta i prikupio sedam poena (3/4 za 1, 2/5 za 2), dva skoka i blokadu. Iako se činilo kako je na samom početku blokirao i Žižića američki statističari to su upisali kao Žižićev promašaj.

Utakmicu su ipak rješavala neka druga imena, Celticsi su slavili 86:81 uz ponovno sjajan učinak trećeg izbora drafta, Jaysona Tatuma, koji je u 33 minute ubacio 27 poena uz 11 skokova i blokadu. Odličan je bio i 37. pick drafta, Semi Ojeleye, s 19 poena, tri skoka i asistencijom.

Lakerse je predvodio 27. pick drafta, Kyle Kuzma, ubacivši 31 koš uz devet skokova u 33 minute na parketu. Lonzo Ball se brzo oporavio nakon lošeg debija, protiv Lakersa je ubilježio triple double (11 koševa, 11 skokova, 11 asistencija). Američki mediji navode kako je Ball suigračima nakon utakmice predložio da ostanu dodatno trenirati s obzirom da su izgubili dvije utakmice zaredom.

Philadelphia 76ersi su s 95:93 svladali Golden State Warriorse, ali više od pobjede zanimat će ih zdravstveno stanje prvog izbora drafta, Markellea Fultza, koji je u drugom poluvremenu uganuo gležanj te je uz pomoć dvojice suigača napustio parket. Odveden je na snimanje, no 76ersi još nisu obznanili o koliko je ozbiljnoj ozljedi riječ.

76ersi su do pobjede došli poprilično izjednačenim učinkom većine igrača. S 15 koševa ih je predvodio Furkan Korkmaz, 13 je dodao Aaron Harrison, 12 Alex Poythress, 11 Jonah Bolden, uz deset skokova.

Najbolji je kod Warriorsa bio Patrick McCaw s 25 koševa. 16 je dodao Jabari Brown, na 13 se zaustavio Damian Jones.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!