Košarka

Žižić nakon najbolje utakmice u NBA okruženju: "Treba mi vremena, ovo mi je tek peti nastup"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.07.2017.
Žižić nakon najbolje utakmice u NBA okruženju: "Treba mi vremena, ovo mi je tek peti nastup"
Foto: EPA

Ante Žižić i Dragan Bender noćas su odradili nove nastupe u Ljetnoj ligi, a Žižić može biti zadovoljniji jer je njegova momčad slavila i to uz njegov dosad najbolji nastup. Bender je bio dvoznamenkast, međutim šuterski nije bio na visokoj razini...

Boston Celticsi svladali su Portland Trail Blazerse u Ljetnoj ligi u Las Vegasu 70:64, a Ante Žižić odigrao je svoju dosad najbolju utakmicu. Ovaj put i dojmom bio je na visokoj razini te među boljim igračima Celticsa.

"Treba mi vremena, ovo je moja tek peta utakmica u NBA okruženju. Dajem sve od sebe, ali i očekujem puno bolje nastupe. Međutim svjestan sam da mi treba vremena da se priviknem na novi način igre", ističe Žižić.

Protiv Portlanda upisao je devet poena, 11 skokova i četiri blokade te odigrao onako kako očekuje od sebe. Nakon te pobjede i svog dobrog nastupa, Žižić je bio zadovoljan.

"Ovdje je sve puno brže, ali ovu utakmicu odigrao sam stvarno dobro. Brzina igre mi ne predstavlja problem, siguran sam da ću nakon trening kampa biti na sto posto i spreman za novu sezonu", dodaje Žižić.

Trener Celticsa koji mijenja Brada Stevensa u Ljetnoj ligi, Walter McCarthy, također smatra da se Žižić sve više prilagođava stilu igre, ali da je pred njim još uvijek dugačak put.

"Sve bolje se snalazi sa svakom utakmicom. Još uvijek prečesto ide prema obruču, a kako se utakmica brzo odvija, korak je u zaostatku u povratku. Mislim da polako pronalazi sredinu, kada ići na napadački skok, a kada ostati. Mora se upoznati s našom terminologijom i poraditi na još nekim stvarima", u Bostonu su detektirali gdje su problemi i spremni su na njima raditi.

Uz Žižića protiv Blazersa dobru utakmicu odradio je i Jaylen Brown koji je upisao 13 poena uz osam skokova, Jayson Tatum upisao je 11 poena i sedam skokova, ali nije bio na dosadašnjoj visokoj razini, kako sam priznaje - umor je učinio svoje.

U akciji je bio i Dragan Bender koji je sa Sunsima upisao poraz od Dallas Mavericksa 88:77. Sunsi su šuterski bili slabi, niti Bender u tom dijelu nije briljirao, a utakmicu je završiop s deset poena i sedam skokova. Iz igre je šutirao 3/11 od čega 1/7 za tri poena.

Općenito kod Sunsa nitko osim Mikea Jamesa nije imao dobru šutersku večer, James je s 19 poena bio najefikasniji, a napravio je to uz šut iz igre 7/9 dok je ostatak momčadi šutirao 19/64.

Bender je ponovno pokazao bljeskove u obrambenoj fazi, no i njemu kao Žižiću treba vremena, samo iz drugog razloga. Dok je Žižić u posve novom okruženju, Bender se vraća nakon dugačke stanke zbog ozljede koja mu je prerano prekinula prošlu sezonu.

Inače, kod Dallasa briljirao je Dennis Smith koji je susret završio s 25 poena i potpuno zasjenio sve aktere na parketu.

Atlanta je svladala Pelicanse 84:82, a u redovima Hawksa sedam minuta dobio je Duje Dukan. Za to vrijeme nije se proslavio, upisao je tek jedan skok uz dva promašena šuta za tricu. John Collins bio je sjajan kod Hawksa s 22 poena i deset skokova za 24 minute.

Spursi su na krilima Bryna Forbesa svladali Sixerse, a Forbes je utakmicu završio s 35 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!