Tenis

Ozljede Murraya i Đokovića učinile svoje, Federer se lako obračunao s Raonićem

Petar Jenjić • srijeda, 12.07.2017.
Ozljede Murraya i Đokovića učinile svoje, Federer se lako obračunao s Raonićem
Foto: EPA

Marin Čilić, Sam Querrey, Tomaš Berdych, Roger Federer, četvorica su tenisača koji su izborili polufinale Wimbledona. Sam Querrey je iskoristio Murrayeve probleme s ozljedom noge, dok je Novak Đoković predao meč Tomašu Berdychu pri zaostatku 7:6, 2:0. Roger Federer nije imao prevelikih problema protiv Miloša Raonića kojeg je svladao u tri seta...

Sam Querrey odmjerit će snage protiv Marina Čilića u polufinalu Wimbledona. Američki tenisač u pet je setova, nakon nešto manje od tri sata igre, svladao prvog igrača svijeta Andyja Murraya koji se imao problema s ozljedom noge.

Iako se od samog početka mučio s lakšom ozljedom, Murray je došao do seta i breaka prednosti u drugom kada je poveo s 4-3. Međutim, Amerikanac okreće zaostatak, dobiva sljedeća tri gema i dolazi do izjednačenja.

U trećem setu Britanac je došao do novog breaka i servisa za set, no Querrey spašava zaostatak, kako se kasnije pokazalo uzaludno. U 13. igri promašio je nekoliko zicera, Murray je poveo sa 6-1 i iskoristio četvrtu set loptu za novo vodstvo.

Kako je meč odmicao tako se prvi igrač sve teže nosio s ozljedom i to se odrazilo na rezultatu. Od sljedećih 14 gemova dobio je tek dva, osvojio samo devet poena u četvrtom i petom setu na vlastitom servisu te se morao oprostiti od turnira.

Još je u dvoboju protiv Adriana Mannarina prvi srpski reket Novak Đoković imao problema s desnim ramenom, a danas je zbog toga i predao četvrtfinale protiv Tomaša Berdycha.

Iako je uspio prvi set dovući do tie-breaka, Đoković je uzeo tek dva poena i našao se u zaostatku. Zatražio je medicinsku minutu odmora nakon čega je izgubio prva dva gema u drugom setu i bio prisiljen predati meč.

Dva su sata bila potrebna Rogeru Federeru na središnjem terenu protiv Kanađanina Miloša Raonića. Švicarac je gotovo bez većih problema slavio u tri seta i izborio dvoboj protiv Berdycha.

U prvom setu iskoristio je drugu break loptu, poveo s 3-2 i desetak minuta kasnije došao do 1-0. Odlični Federer napravio je tek tri neprisiljene pogreške u prva dva seta. Dva puta je oduzeo servis svom protivniku tijekom drugog seta i podebljao vodstvo.

Treći je set bio kudikamo napetiji, s boljom Raonićevom igrom koji na svom servisu nije dopustio nijednu break loptu. Federer je spasio pet break lopti u trećem setu i uspio izboriti 13. igru koju je dobio sa 7-4.

Wimbledon, četvrtfinale, tenisači:
Sam Querrey (24) - Andy Murray (1) 3:6, 6:4, 6:7 (4), 6:1, 6:1
Tomaš Berdych (11) - Novak Đoković (2) 7:6 (2), 2:0 predaja
Roger Federer (3) - Miloš Raonić (6) 6:4, 6:2 7:6 (4)

Parovi polufinala:
Marin Čilić (7) - Sam Querrey (24)
Roger Federer (3) - Tomaš Berdych (11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!