Košarka

VIDEO: Probudio se Zubac i donio pobjedu Lakersima, najbolji nastup Bendera, fantastična partija Balla

Dario Dodić • četvrtak, 13.07.2017.
VIDEO: Probudio se Zubac i donio pobjedu Lakersima, najbolji nastup Bendera, fantastična partija Balla
Foto: EPA

Dvojica Hrvata nastupila su sinoć u NBA ljetnoj ligi i odigrala svoje uvjerljivo najbolje partije. Ivica Zubac donio je pobjedu Lakersima protiv 76ersa, Dragan Bender bio je sjajan u pobjedi Sunsa protiv Jazza. Briljirao je Lonzo Ball...

Partija poput sinoćnje više podsjeća na onog pravog Ivicu Zupca od svih dosadašnjih utakmica na NBA ljetnjoj ligi, koje su, blago rečeno, bile za zaborav. Nije ni sinoć Zubac odigrao kako zna, još uvijek su tu velike rupe u obrani i mali broj skokova, ali sinoćnji nastup je dosad najbolje što je mladi hrvatski centar pokazao.

U tijesnoj pobjedi 103:102 Los Angeles Lakersa protiv Philadelphia 76ersa upravo je Zubac u posljednjim trenucima utakmice postigao ključne poene. Pet sekundi prije kraja fauliran je, s linije slobodnih bacanja postiže oba poena i donosi pobjedu Lakersima.

Ivica je utakmicu završio s 21 košem (7/10 za 1, 7/11 za 2) u 25 minuta. Dodao je tri skoka, dvije ukradene lopte, dvije blokade, ali i pet izgubljenih lopti.

Fenomenalnu je utakmicu odigrao Lonzo Ball, predvodio je Lakerse s 36 koševa u 36 minuta, dodao je i osam skokova, 11 asistencija i pet ukradenih lopti.

Najbolji kod 76ersa bio je Furkan Korkmaz s 19 poena, na 16 se zaustavio Alex Poythress, koš manje postigao je Larry Drew II

Najbolju partiju dosad u dresu Phoenix Sunsa pružio je Dragan Bender. U sinoćnjoj pobjedi 97:81 protiv Utah Jazza Dragan je bio među najboljim pojedincima Sunsa.

Proveo je 32 minute na parketu i za to vrijeme ubacio 18 koševa (3/4 za 1, 3/6 za 2, 3/7 za 3), uz pet skokova, dvije asistencije i blokadu. Čak je i dosad visok broj osobnih pogrešaka zadržao pod kontrolom, utakmicu je završio sa samo dvije osobne pogreške.

Sunse je predvodio rookie Josh Jackson s 21 košem i 15 skokova, Mike James je kao i Bender dodao 18 poena, na 15 se koševa zaustavio Davon Reed.

Kod Jazzera valja istaknuti 18 koševa i deset skokova Erica Griffina. Još su dvoznamenkasti bili Walker s 12 koševa i Butterfield s 11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac13.07.2017. u 10:42
    Zubac prvo mora poceti skakati tek se onda moze "probuditi" u dvije tekme samo 3 skoka...
    53njac