Košarka

Aco Petrović: "Očekujem da će turnir u Kini razriješiti sve dileme"

Petar Jenjić • subota, 15.07.2017.
Aco Petrović: "Očekujem da će turnir u Kini razriješiti sve dileme"

Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je s optimizmom na turnir Borislava Stankovića. Izbornik Aleksandar Petrović kaže kako su protivnici velika nepoznanica, posebno domaćin Kina i da je turnir vrlo važan jer će dati četvoricu igrača za nastavka priprema uoči Eurobasketa...

Nekoliko se dana hrvatska reprezentacija pripremala u Sv.Martinu, a danas je otputovala na turnir Borislava Stankovića koji se održava u Kini od 19. do 23. srpnja.

Na samom turniru izmijenjena Hrvatska odmjerit će snage s domaćinom Kinom, Egiptom i Njemačkom, a uoči puta je optimističan bio i izbornik Aleksandar Petrović.

"Moram pohvaliti ove igrače koji su bili na pripremama u Sv. Martinu. Ono što mi je najviše drago je da su došli sjajno pripremljeni što je prvi preduvjet da u kratkom vremenu napravimo jako puno toga. Kada bi bar i onih jedanaest 27. srpnja stiglo u takvom stanju, bilo bi sjajno. Trebali smo odraditi deset treninga, ali smo odradili jedan manje jer sam bio iznimno zadovoljan kako su ih odradili pa tako i zaslužili slobodno jutro. U kratkom vremenu napravili smo puno toga i spremni putujemo u Kinu."

"Trenutno nemamo nikakvu ozljedu, kako smo počeli pripreme, tako smo ih i završili. Imamo četiri treninga do prve utakmice kada igramo s Kinom. Ova će turneja dati puno igrača za pripreme A reprezentacije, čak četvoricu i moram reći kako će biti velika borba za tih nekoliko otvorenih pozicija. Pred igračima je nametnuti se i izboriti mjesto. Iako već nakon ovih treninga imam neke stvari jasne, očekujem da će ih turnir u Kini dodatno pojasniti, to jest razriješiti dilema."

Što se tiče samog nastupa na turniru, o protivnicima nema previše informacija: "Prva utakmica s Kinom će nam biti potpuna nepoznanica, znamo da će igrati s najjačom reprezentacijom, imaju NBA igrače i to će nam biti najteži protivnik. Za drugu i treću utakmicu imat ćemo puno više informacija jer ćemo odraditi i malo kvalitetniji skauting. Mislim da smo spremni, ovo je specifična situacija. Neću se više baviti protivnicima koliko samom reprezentacijom, odnosno koliko se igrači u takvim uvjetima snalaze", zaključio je izbornik.

Na izbornikove se riječi nadovezao i Domagoj Bošnjak: "Bilo je ovo jako dobrih pet dana, dali smo sve od sebe. Idemo na turnir u Kinu ostvariti što bolji rezultat. Konkurencija u reprezentaciji je jaka, ali potrudit ću se izboriti svoje mjesto. Svi protivnici su nam nepoznanica, očekujemo da će Kina biti jaka. Igrat ćemo svoju igru i pokušati biti što bolji." FOTO: Marin Sušić / HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!