Košarka

Hrvatskim košarkašicama ostala još jedna prilika za Diviziju A, Njemice bolje u polufinalu

Petar Jenjić • subota, 15.07.2017.
Hrvatskim košarkašicama ostala još jedna prilika za Diviziju A, Njemice bolje u polufinalu
Foto: Davor Sajko

Njemačke košarkašice pobijedile su vršnjakinje iz Hrvatske u polufinalu Europskog prvenstva U-20 rezultatom 70:52 i izborile plasman u Diviziju A. Hrvatska će imati još jednu priliku za prolazak u višu Diviziju, u utakmici za treće mjesto igrat će protiv Bjelorusije...

Hrvatske košarkašice do 20 godina nisu uspjele u prvom pokušaju izboriti nastup u Diviziji A. U polufinalu su poražene od vršnjakinja iz Njemačke rezultatom 70:52 i preostaje im utakmica za treće mjesto protiv Bjelorusije, reprezentacije koja ih je u grupnoj fazi već pobijedila, a u svom polufinalu je izgubila od Slovačke.

Veći dio susreta bio je u egalu, s blagom prednošću Njemica koje su uoči posljednjih deset minuta imale šest koševa prednosti (49:43). Međutim, odličnom posljednjom četvrtinom došle su do dvoznamenkaste razlike, primile tek devet poena u cijeloj dionici te izborile pobjedu i prolazak u finale.

Njemačku je do pobjede predvodila Satou Sabally s 24 poena (9/16 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 3/3), Johanna Klug je dodala 15 koševa (4/13 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i 13 skokova.

Najbolja je u redovima Hrvatske bila Ana Petrak s 15 poena (3/7 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i šest asistencija.

Poraz Bjelorusije od Slovačke je njihov drugi uzastopni nakon što je u posljednjem kolu grupne faze od nje bio bolji Izrael. Hoće li im hrvatske košarkašice moći nanijeti i treći poraz, ostaje nam saznati u nedjelju s početkom u 17 sati.

Europsko prvenstvo U-20, polufinale:
Njemačka - Hrvatska 70:52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben16.07.2017. u 09:32
    Kratko i jasno: trenerica izgubila utakmicu. Curama čestitka na borbenosti, ali što to vrijedi kad se selektorica pogubila početkom drugog poluvremena.
    litleben
  • narada10816.07.2017. u 01:43
    Danas nije nastupila nasa zenska U 20 reprezentacija. Danas su nastupile Ana Petrak i Valentina Simunic, koje su bile sjajne, i zato im velika sportska hvala. Sve ostalo se je uplasilo od agresivne obrane Njemica i manje vise podbacilo. Silov, nas najbolji scorer sa prosjekom od 16 kosa po... [više na forumu]
    narada108