Tenis

VIDEO: Neočekivani poraz za Cirsteu, ostale nositeljicu uspješne

Mihaela Bradovski • utorak, 18.07.2017.
VIDEO: Neočekivani poraz za Cirsteu, ostale nositeljicu uspješne
Foto: EPA

Na WTA turniru u Bukureštu jedina nositeljica koja nije uspjela proći u drugo kolo je Sorana Cirstea. Ostale su bile uspješne uključujući i prvopostavljenu Latvijku Anastasiju Sevastovu...

U rumunjskom dvoboju u prvom kolu Bukurešta odmah iznenađenje. 108. igračica svijeta Ana Bogdan šokirala je Soranu Cirsteu i svladala ju je bez većih problema sa 6:4, 6:2. Bogdan je otvorila meč s 5:0 da bi Cirstea nanizala četiri gema i vratila se u igru, ali ipak nije uspjela uzeti set. U drugom setu povela je s 2:1 pa izgubila narednih pet gemova i na razočaravajući način završila s nastupom.

Treća nositeljica Julia Goerges nije dopustila iznenađenje. Igrala je protiv Alexe Glatch i očajno otvorila meč, odigrala vrlo loš prvi set koji je i izgubila sa 6:1, ali na vrijeme se oporavila i u nastavku meča bila je bolji protivnik te potvrdila status favoritkinje.

Lucky loserica Lesley Kerkhove iz Nizozemske glatko je poražena od osme nositeljice Tatjane Marije. Njemica je posao odradila za samo 70 minuta i pritom izgubila tek tri gema. Nizozemka je mogla do prednosti u drugom setu kada je uzela prvi gem i u drugom imala 0:40, ali nije iskoristila tu priliku i vrlo brzo pala je u zaostatak.

Ispadanjem Cirstee, najzvučnije rumunjsko ime koje je ostalo u turniru je Irina Begu. Ona u prvom kolu nije imala problema, igrala je protiv Ivane Jorović i rutinski slavila sa 6:4, 6:1. Begu je rano došla do breaka i nakon toga sve je bilo u njenom znaku.

Najlakši posao imala je prva nositeljica Anastasija Sevastova koja je pomela s terena Slovakinju Janu Čepelovu. Svega sat vremena trebalo je Latvijki da dođe do pobjede i to vrlo uvjerljive 6:2, 6:0. Inače u dosadašnja dva dvoboja uspješnija je bila Čepelova, posljednji put lani u Charlestonu.

Rezultatski najveće iznenađenje priredila je mlada Rumunjka Elena Gabriela Ruse koja je u debiju na WTA Touru pregazila Bugarku Isabelu Šinikovu prepustivši joj samo tri gema. Potpuno indisponirana Šinikova u očajnoj je formi i u zadnjih 13 susreta ima samo jednu pobjedu. Na gotovo identičan način završio je još jedan rumunjsko-bugarski ogled u kojem je Alexandra Dulgheru pregazila Sesil Karatančevu.

Uspješna je bila i peta nositeljica Elise Mertens koja je bez muke svladala Nizozemku Quirine Lemoine. Samo pet ispuštenih gemova za Mertens koja je ove sezone imala ponešto vrlo kvalitetnih nastupa.

WTA Bukurešt, prvo kolo:
Ana Bogdan (Rumunjska) - Sorana Cirstea (Rumunjska, 6) 6:4, 6:2
Julia Goerges (Njemačka, 3) - Alexa Glatch (SAD) 1:6, 6:3, 6:1
Tatjana Maria (Njemačka, 8) - Lesley Kerkhove (Nizozemska, LL) 6:1, 6:2
Danka Kovinić (Crna Gora) - Magdalena Frech (Poljska, Q) 6:3, 5:7, 6:3
Irina Begu (Rumunjska, 7) - Ivana Jorović (Srbija) 6:4, 6:1
Anastasija Sevastova (Latvija, 1) - Jana Čepelova (Slovačka) 6:2, 6:0
Elena Gabriela Ruse (Rumunjska, WC) - Isabela Šinikova (Bugarska) 6:2, 6:1
Elise Mertens (Belgija, 5) - Quirine Lemoine (Nizozemska) 6:2, 6:3
Pauline Parmentier (Francuska) - Arantxa Rus (Nizozemska, Q) 2:6, 6:1, 6:3
Alexandra Dulgheru (Rumunjska, Q) - Sesil Karatančeva (Bugarska, Q) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!