Nogomet

Cvitanović: "Zadovoljan sam jer smo pokazali neke stvari koje smo radili na treningu"

Branimir Korać • petak, 21.07.2017.
Cvitanović: "Zadovoljan sam jer smo pokazali neke stvari koje smo radili na treningu"

Dinamo je lakoćom svladao Cibaliju s 4:0, odradio je utakmicu koliko je bilo potrebno i Mario Cvitanović bio je zadovoljan. Posebno je isticao dobre stvari koje su se vidjele na terenu, a uvježbavane su na treningu...

Iz Maksimira: Dražen Patarčić

Nakon pobjede s četiri postignuta i bez primljenog pogotka, Mario Cvitanović nije imao previše razloga za kritiziranje igrača. Svjestan je da je bilo određenih pogrešaka, ali bio je zadovoljan.

"Sretan sam zbog pobjede, zabili smo četiri gola i nismo primili gol, a još smo stvorili dosta šansi. Imala je i Cibalia nekoliko šansi, ali sve iz naših grešaka i to iz situacija koje smo trenirali da se ne ponavljaju. Zadovoljan sam iz razloga što smo neke stvari koje smo trenirali pokazali na travnjaku i to je bio cilj. Ne znam kako je to izgledalo sa strane, ali dojma sam da je to izgledalo bolje nego protiv Istre. Dolaze nam tri tjedna s dosta teškim i zgusnutim rasporedom, ali upravo ove utakmice s Istrom i Cibalijom ukomponirali smo kao praktički pripremne utakmice. Nadam se da smo stvorili neku bazu za to razdoblje."

Cvitanović još jednom ističe kako je njegova momčad odigrala bolje nego u dvoboju protiv Istre u prvom kolu.

"Za razliku od prošle utakmice imali smo puno više dubine u igri i to me veseli, radili smo neke sheme koje smo uigravali na treningu i to je dobro. Ima tu još nedostataka i potrebnih korekcija, ali na tome ćemo raditi. Zadovoljan sam sa svim igračima koji su bili na travnjaku, pokazali su energiju i pozitivu, Gojakov sprint u 90. minuti od 60 metara kako bi ispratio igrača, Fernandesov isto tako u 80. minuti, to je ono kako se treba ponašati i odnositi prema igri."

Ovaj put mjesto na lijevom boku nije zauzeo Lecjaks nego mladi Sosa.

"Igrat će i on, svi će igrati. Svi dobivaju priliku na treningu. Moramo biti pametni u situaciji u kakvoj jesmo, neki igrači koji nisu danas bili u kadru odradili su trening s ciljem pripreme i za četvrtak i sljedeće utakmice koje dolaze. Nemam 11 igrača nego ih imam više i to me veseli. A na njima je da svaki put kada dobiju priliku, jednostavno je iskoriste, a oni koji u tom trenutku nisu igrali, budu spremni uskočiti. Imamo dosta utakmica, ponekad treba biti strpljiv i znati iskoristiti priliku."

U četvrtak Modre od 20 sati i 45 minuta očekuje dvoboj protiv Odda koji će sigurno biti drugačiji od ovog protiv Cibalije.

"Htio bih da dođe što više navijača i da nas podrže, to će nam trebati. Želja mi je da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. Ponavljam stalno, želja mi je da radimo i igramo ono što treniramo. Da budemo u pravom izdanju i s pravom emocijom, a to se danas i osjetilo u velikoj mjeri."

Dinamo ima širok kadar, veliki broj igrača, a na treneru je da izabere one za koje vjeruje da će u tom trenutku odigrati najbolje.

"Inzistirao sam da svi igrači budu u karanteni kako bi se svi osjećali kao dio momčadi, od prvog do zadnjeg. Jutros nakon doručka igračima sam rekao da slijedi za mene najteži dio tjedna, a to je da nekog moram poslati na tribine. To nije lagano i ugodno, međutim ne mogu igrati svi. Naravno da svi žele igrati, bio sam i sam u takvim situacijama puno puta, ali treba biti strpljiv, disati za klub, imamo svi zajedno isti cilj. Zahvalan sam svima za ovaj rezultat, ne samo onima koji su igrali, nego i onima koji su ujutro trenirali."

U trenažni proces uskoro bi se trebao vratiti Dani Olmo koji bi već od ponedjeljka mogao raditi s prvom momčadi.

"Olmo je danas u puno boljoj situaciji i u subotu će odraditi kontrolni trening prije ulaska u rad s momčadi. Mislim da će to biti u redu s obzirom da je već danas imao neka testiranja. Ako sve bude u redu, već u ponedjeljak bi bio u planu treninga s prvom momčadi. Nadam se da će što prije doći u formi, igrao je i kod mene u B momčadi te nema razloga da ne vjerujem u njega. Vjerujem u svakog igrača, a na njima je da prihvate zahtjeve i jednostavno se podrede kolektivu."

Još jedan trening na rasporedu je u subotu, a nakon toga kreće priprema za Norvežane.

"U ovih deset dana koliko sam tu napravio sam veliki pritisak i trenažno i emotivno na igrače pa su zaslužili jedan dan da se 'resetiraju'. Od ponedjeljka kreće priprema za Odd i naredne utakmice. U subotu imamo trening, nedjelja će biti slobodna."

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jungle23.07.2017. u 22:33
    Nevjerojatno pa vec su pocela opravdanja..kakve veze ima sto bi dinamo svejedno dobio ili sto su drugi klubovi dobili penale ako nesto evidentno nije penal..pa mene bi bilo sramota da mi dodijele takav penal i soudani da je pravi igrac i covjek bi se ustao i rekao da je sam pao..ali ne, bolje... [više na forumu]
    jungle
  • Obrisan korisnik22.07.2017. u 12:33
    Već je počelo kmečanje!Pogledajte koliko je penala dosuđeno za Dinamo prošle sezone a koliko za Rijeku ili Hajduk i koliko je bilo čisto ko suza.Soudani je odglumio jedan penal u karijeri i samo o tome se mlati a pogledajte malo u prošlost i pogledajte "oskarovca "koji je padao kao mrtav... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2017. u 08:57
    Na treningu se vježba padanje u protivničkom šesnaestercu?
    Obrisan korisnik